Nem csoda, hogy az amerikai katonaságban a harci szellem válságban van

SPUTNIK NEWS

Az amerikai haditengerészet egységeinek egymás utáni, haláleseteket okozó ütközései az amerikai katonaságban tapasztalható morális válság tünete. Az ok részben az, hogy az amerikai katonák egyszerűen kimerültek abban, hogy folyamatos visszaéléseket tapasztalnak.  A hadsereg tagjai úgy érzik, hogy állandóan újabb és újabb konfrontációkra kell felkészülniük, és mindennek nincs vége. Valamint a célt sem látják. Ez nem csak a haditengerészetre vonatkozik, hanem a gyalogságra, a légierőre és a nemzeti gárdára is.

Egy hadsereg annyira jó, mint amilyen soraikban a harci szellem. Amikor a hadiipari vállalatok részvényeinek ára felfelé  szökik, miután Trump bejelenti az afganisztáni háború folytatását, azt értik, de harci készségük csökken.

Csak idén az amerikai Csendes-óceániai 7-ik flotta hajói négy nagyobb ütközésnek voltak részesei. A flottadmirálist elbocsájtották posztjáról.

Amerika konfrontálódik Kínával és Észak-Koreával is. Az utóbbival a feszültséget azért is növeli, hogy Kínát gyengítse.

Az amerikai katonák azzal is pontosan tisztában vannak, hogy mi történik a földön. Tudják, hogy a Pentagon és a CIA terrorista halálbrigádokat fegyverez fel és képez ki Szíriában, Irakban „és, igen, Afganisztánban”.

Külföldi dzsihadistákat visznek jelzés nélküli repülőgépek Afganisztán különböző részeire.

 

Megosztás: