Kína sürgeti az USA-t és Japánt, hogy játszanak konstruktív szerepet a béke érdekében

PRESS TV

A kínai külügyminisztérium szóvivője felszólította az Egyesült Államokat és Japánt, hogy játsszanak „konstruktív szerepet” a béke és stabilitás kiterjesztésében az  ázsiai és Csendes-óceániai térségben, hangsúlyozva, hogy a Tokió és Washington közötti katonai együttműködésnek nem szabad egyetlen harmadik fél érdekeit sérteni.

Hua Csun-jing egy hétfői sajtótájékoztatón mondta ezt, miután a média arról jelentett, hogy Japán fokozni kívánja együttműködését az Egyesült Államokkal föld-levegő rakéta védelmi rendszer létrehozásában azért, hogy szembeszálljanak az észak-koreai ballisztikus rakéták állítólagos fenyegetésével.

Joseph Dunford, az USA vezérkari főnöke válaszként kifejezte az Egyesült Államok készségét, hogy Japánt e tekintetben segíti, megjegyezve, hogy fontos ballisztikus rakétavédelmi képességük integrálása.

/Közhely, de le kell szögezni most is: bármilyen „védelmi” fegyver egy másodperc alatt „átalakítható” támadó fegyverré./

A múlt héten Peking aggodalmát fejezte ki az amerikai katonai légierőnek a Dél-kínai-tenger térségében való jelenléte miatt.

 

 

Megosztás: