Ghánai egyetemisták: Bocsánat, Magyarország, bocsánat, Ghána!

Még a vártnál is nagyobb vihart kavart az a hír, amely augusztus 14-én egy ghánai magán FM rádióállomás hírportálján, a citifmonline.com-on jelent meg azzal a címmel, hogy „Ghánai diákok halnak éhen Magyarországon”.

Ezen afrikai ország diákjai ingyen tanulhatnak nálunk egyetemen.

Ingyen kapnak kollégiumot és még több mint havi 40 ezer forintot alap- és mesterképzésen, míg doktori képzésen havi 140 – 180 ezer forint az ösztöndíj.

Hatalmas örömmel ugrottak rá e „hírre” a balliberális portálok.

A külföldi lapok szemlehamisítására szakosodott Klubrádiótól kezdve a Hír TV-n át a népszabadságos ex-vezér Pető Péter felelős szerkesztő irányítása alatt működő 24.hu-jáig ment a kollektív, álrokonszenv-zokogás.

Az utóbbi, az orbanisztáni sajtódiktatúra egyik túlélője,

azonnal felelősségre vonta a Stipendium Hungaricum programot lebonyolító Tempus Közalapítványt, hogy „mit tudnak tenni a probléma kiküszöbölésért”?

Sok mindenki mellett megkeresték az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, hogy „az ügy valóban lehet-e negatív hatással a két ország viszonyára”

Minderről kiderült, aljas provokatív disznóságról van szó.

Amiért a Ghanaweb.com-on kért nagyon szép levélben az itt tanuló ghánai diákok teljes kollektívája „totális” bocsánatot mindenkitől, akit megsértettek ezzel az őket is „sokkoló” hírrel.

A bocsánatkérő levél stilárisan is kifogástalan angolsággal, pontokba szedve

kér bocsánatot elsőként és mindenek előtt a magyar és ghánai kormánytól, a nálunk tanuló diákok háláját kifejezve, amiért Magyarországon tanulhatnak

 

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/ghanai-egyetemistak-bocsanat-magyarorszag-bocsanat-ghana-2113165/

 

Megosztás: