A Rothschild bank drasztikusan csökkentette dollár befektetéseit + egyéb

Donald Trump amerikai elnök kijelentette, hogy a jövőben az amerikai katonaságot nem fogják arra használni, hogy a világ más részeiben demokráciát építsenek. E helyett azon igyekeznek, hogy szövetségeseikkel és partnereikkel megvédjék a közös érdekeket. Bejelentette azt is, hogy a terroristákat akarják megölni, nem pedig nemzetállamokat építgetni, jelenti a Sputnik News orosz hírportál angol nyelvű szolgálata.

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy az Egyesült Államok készen áll arra, hogy segítséget nyújtson a tálib militánsok és az afgán kormány közötti béke megkötésére és ez a táliboknak politikai legitimitást adna, jelenti az orosz Russia Today globális televízió hálózat angol nyelvű szolgálata.

A DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN, a  független német gazdasági hírportál az amerikai Fox News tévéhálózatnak azon, belső kormánykörökből származó értesülését ismerteti,  mely szerint Trump elnök az Afganisztánban jelenleg állomásozó 8400 fős katonaságát további négyezerrel akarja megnövelni.

Ugyanez a hírportál egy másik cikkében arról számol be, hogy a nagy-britanniai Rothschild befektetési bank jelentősen csökkentette dollár befektetéseit. A bank első fél éves jelentéséből kiderül, hogy míg tavaly az év végén a dollár befektetések a teljes befektetési volumen 62 százalékát tették ki, ez június 30-ig 37 százalékra csökkent. Ugyanakkor a brit fontban történő befektetések ezen időszak alatt 24 %-ról 38 %-ra nőttek és az euró befektetések 4 százalékról 16 %-ra emelkedtek.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter reagált arra, hogy az Egyesült Államok oroszországi konzulátusai meghatározatlan időre leállították az Egyesült Államokba történő belépésre jogosító vízumok kiadását. Azt mondta, első benyomása az, hogy az amerikaiak e döntésükkel azt akarják, hogy az orosz polgárok elégedetlenségük miatt az orosz kormány ellen forduljanak. Ez őt, mondta, a színes forradalmak logikájára emlékezteti, vagyis a volt amerikai elnök, Obama politikájára, amellyel kormányváltásokat igyekezett kikényszeríteni más országokban, jelenti a Sputnik News orosz hírportál angol nyelvű szolgálata.

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje 11:55-kor/

 

Megosztás: