Népi kezdeményezés: az „antifák” legyenek terrorszervezetnek minősítve

Elérte a százezer aláírást az a népi kezdeményezés, amely felszólítja Donald Trump amerikai elnök kormányát, hogy hivatalosan nyilvánítsa terrorszervezetnek az „Antifa” mozgalmat, vagyis az antifasiszták erőszakos mozgalmát. Az Obama-kormány elkötelezte magát, hogy egy hónapon belül válaszol minden olyan petícióra, amelyen több mint százezer aláíró van. A Trump kormány azonban már eddig egy tucatnyi ilyen petíciót figyelmen kívül hagyott, és azon is gondolkodik, hogy ezt a szolgálatot beszünteti, jelenti az orosz Russia Today tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

A vezető francia lap, a Le Monde vasárnapi magazinjában hatalmas terjedelemben, rengeteg fotóval illusztrált cikkben számol be a Sziget-fesztiválról, annak számos vendégét megszólaltatva, akik elragadtatott hangon beszélnek a rendezvényről.

Az osztrák oktatási minisztérium eljárást indított egy bécsi iszlamista magániskola ellen, mert az a törvényt megkerülve fogadott el külföldről pénzt. A minisztérium ugyanakkor más iszlamista szervezet esetében is vizsgálatot folytat titkos külföldi támogatásuk ügyében, jelenti az osztrák Info-Direkt hírportál.

A nyugatbarát kijevi kormány most egy sor állami vállalatot kíván privatizálni, elsősorban az energiaszektor területén. Erről egy olyan jelentés került napvilágra, amelynek megfogalmazásában részt vett az amerikai USAID nevű amerikai kormányzati fejlesztési segélyszervezet, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, jelenti a független német hírportál, a DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN.

Az orosz Sputnik News hírügynökség német nyelvű szolgálatából az derül ki, hogy kenőpénzt kell adniuk azon ukránoknak, akik nem akarják, hogy a Donbasszban a frontra vigyék őket. Ezt a Luganszki Népköztársaság honvédelmi szóvivője mondta el. A kenőpénz összege hatvanezer hrivnya, ami mintegy 2000 eurónak felel meg.

/Echo TV, ma 11:55-kor/

 

 

Megosztás: