Két friss bizonyíték a fősodratú nyugati sajtó orwelli állapotára

  1. Tegnap este magyar idő szerint este 9-kor sem a New York Timesban, sem a Washington Postban, sem a CNN-en nem lehetett tudni, hogy a 13 áldozattal járó barceloniai merénylet nyomán egy marokkóit vett őrizetbe a rendőrség. Ezt a helyszínről tudósító M1 már az esti 7:30-as híradójában is jelentette.
  2. Az egész, állítólag oly sokszínű amerikai, brit, német, francia vagy osztrák fősodratú sajtóban nem lelhető fel egyetlen olyan véleménycikk sem, amelyik igazat adna Trump elnök azon kijelentésének, hogy a múltra emlékeztető szobrokat, emlékműveket nem szabad bántani.

Az alábbiakban pedig az erre vonatkozó cikkek az Echo TV mai nemzetközi sajtószemléjéből:

A vezető amerikai lap, a New York Times felháborodva ír arról, hogy Trump amerikai elnök tegnap csak azért is folytatta sokat bírált kiállását az amerikai fehér történelem mellett. Trump bírálta azokat, akik az amerikai kultúrát támadják és el távolítják a múltat megörökítő szobrokat és emlékműveket.

E héten Chicago túlnyomó részben feketék által lakott West Englewood körzetében Abraham Lincolnnak, a tizenhatodik amerikai elnöknek már a második szobrát érte vandál támadás, jelenti a Russia Today orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata. Chicago önkormányzatának egyik tagja mindezért Donald Trump elnököt tette felelőssé. Az elnök elítélte, hogy Charlottesville-ben az amerikai polgárháborúban a rabszolgatartó Dél erőit vezető Robert Lee tábornok szobrát távolítják el, ami súlyos zavargásokhoz vezetett és ekkor megkérdezte, vajon kinek a szobra következik, George Washingtoné és Thomas Jeffersoné, akik köztudottan szintén rabszolgatartók voltak, akár Abraham Lincoln.

Az amerikai titkosszolgálat vizsgálatot indított Maria Chappelle-Nadal, az Egyesült Államok  Missouri szövetségi állama törvényhozásának demokratapárti szenátora ellen, miután Facebookjára azt írta: „Remélem, Trumpot megölik”. A szenátor asszony eltávolította bejegyzését és azt mondta, „frusztráltságában” írta ki azt, jelenti a Zerohedge nevű népszerű független amerikai jobboldali hírportál.

 

Megosztás: