Hszi kínai elnök Trumpot telefonon visszafogottságra intette Észak-Korea ügyében

THE WASHINGTON POST

Az MTI reggel 5:27-kor jelentette Washingtonból, hogy „Trump közölte az újságírókkal, hogy helyi idő szerint pénteken este telefonon megbeszélést folytat Hszi Csin-ping kínai elnökkel, akinek felveti majd újabb szankciók bevezetésének lehetőségét Észak-Korea ellen”.

Mivel még e pillanatig nem tudósított sem az MTI, sem egyetlen hazai médium a telefonbeszélgetésről, noha arról a mi időnk szerint ma 7:49-kor, azaz több mint három órája már Pekingből tudósított a Washington Post, íme a rendkívül fontos beszélgetésről készült WP tudósítás lényege, amely a kínai CGTN televízió erről szóló híradására hivatkozik:

Cím:

„Kína elnöke sürgeti Trumpot, hogy legyen visszafogott Észak-Korea ügyében”

Hszi Csin Ping kínai elnök péntek éjjeli telefonbeszélgetésükön sürgette Trump elnököt, hogy fogja vissza magát és ne növelje Észak-Koreával a feszültséget.

Washington és Phenjan közötti fenyegetések és viszontfenyegetések után Hszi sürgette mindkét felet, ne tegyenek semmit, ami súlyosbítaná a helyzetet.

(A CGTN híradása kettejük beszélgetése itt érhető el: https://news.cgtn.com/news/78457a4e79557a6333566d54/share_p.html)

Trump elnök a tervek szerint az idén még ellátogat Pekingbe.

És most folytassuk a CGTN-ről:

Hszi kijelentette, Kína reméli, hogy a felek nem tesznek semmilyen olyan lépést, amely súlyosbítja a feszültséget a félszigeten. A párbeszéd, a tárgyalás és a politikai megállapodás jelenti a kiutat a Koreai-félszigen nukleáris feszültségéből.

A kínai vezető Peking hajlandóságát fejezte ki abban, hogy fenntartsa kapcsolatát az USA-val a konfrontáció megoldásában.

 

 

 

Megosztás: