BREITBART: Kidurrant az orosz hekkelés léggömbje

BREITBART

Szerdán a saját magát is liberálisnak nevező The Nation hírmagazin az utolsó szöget verhette azon „orosz hekkelés” narratívájának koporsójába, amely egy éve uralja a fősodratú média híradását, írja a szenzációról a Breitbart portál.

A Nation-cikk szerzője, Patrick Lawrence több hónapos tényfeltárási munkájában közli az internet bűnügyi használatának és korábbi hírszerzési alkalmazottak szavait, akik kategorikusan jelentették ki azt, amit a Breitbart News és más független médiumok már csaknem egy éve állítanak: az orosz kormány, de bárki más sem hekkelte meg a Demokrata Párt Nemzeti Bizottságát (DNC). Sokkal inkább belső szivárogtatás történt és úgy kerültek nyilvánosságra az e-mailek tavaly júniusban, az elnökválasztás során.

A Nation hetilap már egy évszázada az amerikai baloldal vezető kiadványa, úgyhogy senki nem várta, hogy a hekkelés cáfolata éppen ott jelenik meg.

Lawrence-nek azonban igaza van. Az állítólagos hekkelést és az e célból Trump elnök és társai között font összeesküvések „nagy építmény”, azaz mese.

A DNC-t „persze” ez sem hatotta meg: még ezt is újabb összeesküvési elméletnek jellemezte Adrienne Watson a DNC kommunikációs igazgató helyettese az őt erről kérdező Breitbartnak csütörtökön.

Julian Assange, a Wikileaks alapítója, amely nagy szerepet játszott a kiszivárogtatott e-mailek terjesztésében már korábban elmondta, hogy Oroszországnak a kiszivárgásban semmi szerepe nem volt.

 

Megosztás: