NBC: A Pentagon megelőző csapásra készül Észak-Korea ellen

NBC, Russia Today, deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

  • A Pentagonból származó értesülés szerint az USA megelőző csapásra készül Észak-Korea ellen
  • Az NBC két, magát megnevezni nem kívánó hadügyminisztériumi forrásra hivatkozik
  • Az amerikai titkosszolgálatok jelenleg ellentétben állnak mind a katonasággal, mind pedig és különösen Donald Trump elnökkel
  • Most a neokonok ismét nyomulnak, de meggyengülve, ugyanis John McCain szenátor agydaganata miatt orvosi kezelés alatt áll
  • McMaster tábornok a megelőző csapást lehetségesnek nevezte

Az Egyesült Államok az amerikai NBC televíziós hálózatnak a Pentagonból származó értesülése szerint megelőző csapásra készül Észak-Korea ellen.

Az NBC két, magát megnevezni nem kívánó hadügyminisztériumi forrásra hivatkozik, jelenti a független német gazdasági és politikai hírportál, a Deutsche Wirtschafts Nachrichten, amely azt írja, nehéz megítélni, hogy mennyiben tükrözi a valóságot az NBC információja. Az biztos, hogy az NBC eddig is számos, titkosszolgálati körökből származó első osztályú információt hozott nyilvánosságra.

Az amerikai titkosszolgálatok jelenleg ellentétben állnak mind a katonasággal, mind pedig és különösen Donald Trump elnökkel. Így azután nem egyértelmű, hogy a nyilvánosságra hozott információk megfelelnek-e a helyzet fehér házi megítélésével, vagy pedig a Washingtonban példa nélküli, dühöngő hatalmi harc valamelyik frakciója Trumpot provokálni akarja.

Trump már hivatali idejének elején egyszer ajánlott kommandó akciót Jemenben, amely katasztrofálisan végződött és ellenfelei az elnököt pellengérre is állították. A Szíria elleni bombatámadás Trump második olyan katonai akciója volt, amely láttán a vele szembenálló neokon tábor tagjainak elismerő csettintgetését váltotta ki.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/nbc-pentagon-megelozo-csapasra-keszul-eszak-korea-ellen-2073142/

 

Megosztás: