EU-val szembeni ellenvélemény? Feketelistázandó orosz propaganda – Soros segítséggel

 

GEFIRA

„A legvadabb EU-kezdeményezés: az eltérő véleményeket orosz propagandaként regisztrálni Soros irányítása alatt”

Ezzel a címmel ír a GEFIRA (Globális Elemzés Európai Szemszögből) Alapítvány arról, hogy Oroszország a kedvenc bűnbakja a nyugati establishmentnek akkor, amikor saját hibáinak takargatásáról van szó. A Brexit és Trump győzelme óta a nyugati elit rendszeresen igyekszik a polgárok elégedetlenségét „orosz dezinformációhoz”, „hekkerekhez” vagy „trollokhoz” kötni ahelyett, hogy saját politikájára vetne egy alaposabb pillantást.

Míg az USA-ban ez a Trump-kormány elleni boszorkányüldözés formáját öltötte magára, az EU-ban egy olyan tiltó listához vezetett, amely tartalmazza azon médiumokat, amelyek nem kellőképpen lelkesek a keleti szomszéddal való konfliktuskeresés gondolata iránt. /Olvasóinkkal együtt reméljük,  hogy a magyar jobboldali médiumok e listán szerepelnek, és ha netán egy is kimaradna, sürgetjük az összeállítókat, végezzék rendesen a munkájukat./

Az EU külügyi részlege „az Oroszországból érkező dezinformáció” elleni fellépésként olyan „dezinformációs szemlét” készített, amely hetente frissíti az „álhíreket” és az azokat kiposztoló internetes portálokat.

Ez az EUAS hivatalosan csalóknak, hazafiatlanoknak és becsteleneknek bélyegez újságírókat és kutatókat úgy, hogy az érintetteket nem értesíti erről. Ugyan apró betűkkel szerepel a listánál, hogy ez a szemle nem tekinthető az EU hivatalos álláspontjának, de azt az Európai Tanács hozta létre; része az EU diplomáciai szolgálatának és ezért az finanszírozza, és az intézmény szimbólumait és intézményi kapcsolati címeit használja. Tehát az EU része és mégsem képviseli annak hivatalos álláspontját?

 

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/eltero-velemeny-orosz-propaganda

 

Megosztás: