Halálos csapást mérő cikk a migrációra: miért nem kellenek a görög, spanyol és olasz munkanélküliek?

THE OLD CONTINENT

Robert Ossenblok, a hollandiai Tilburg Egyetem szervezési és stratégiai tanszékének tanára olyan pofonegyszerű kérdést tesz fel az Európán kívüli migráció állítólagos szükségességéről, amit talán még senki.

4 nyomtatott oldal terjedelmű írásában felteszi a kérdést, ha Németországnak annyira kellenek a migránsok, mert, hivatkoznak rá Németországban, az alacsony születési arány miatt fogy a népesség, akkor miért nem lenne sokkal egyszerűbb az integrált Európai Unió olyan országaiból odavinni embereket, ahol magas a munkanélküliségi arány, mint például Görögország, Olaszország vagy Spanyolország?

Mi az oka, hogy erről nem is beszélnek az EU-ban?

Ha az Egyesült Államokban a munkaerő olyan mobil, hogy munkahelyért hajlandó valaki elköltözni több ezer kilométert az országon belül, mi az akadálya, hogy egy kisebb Európai Unióban ugyanezt tegyék?

Brüsszel ugyanakkor két legyet ütne agyon egy csapással, hiszen megszűnnének a felsorolt országok nagy munkanélküliségi arányai.

Nem lenne ez egyszerűbb, mint milliókat importálni más kultúrából, vallásból, nyelvi közegből, akiknek általában is teljesen mások az értékeik?

És miért jó, ha migránsok áramlanak be más kontinensekről, miközben milliók ülnek  Európában otthon tétlenül, munkaalkalomra várva?

 

Megosztás: