Kitűnő, tárgyilagos cikk Magyarországról Danielle Ryantól

RUSSIA TODAY

Augusztus másodikán került ki itt Danielle Ryan ír újságírónő egy kitűnő cikke: http://lovasistvan.hu/2017/08/02/a-vilag-mar-nem-feltetelezi-az-usa-uralmat-jon-a-hanyatlas/

A cikk bevezetése hatványozottan vonatkozik legújabb cikkére is:

„A Russia Today publicisztikai oldalán egy okos és kedves ír hölgy (fotó az ismertetés végén  mellékelve) jelentetett meg az amerikai világuralom hanyatlásáról cikket.

Danielle Ryan hazáján kívül élt az Egyesült Államokban, Németországban, Oroszországban és Magyarországon.”

Az újságírónő tíz hónapot töltött most nálunk és közvetlen benyomásai alapján rendkívül tárgyilagos cikket írt arról, hogy valójában mi is a helyzet Magyarországon.

Noha a 10 nyomtatott oldal terjedelmű  cikk kitűnő, nem érdemes részleteiben ismertetni, mert a nyugati sajtó általa idézett címkéit veri vissza olyan igen hatásosan tényekkel, amelyeket mindnyájan ismerünk.

A vége felé kezd igazán izgalmassá, egyedivé válni a cikk. Azt írja, a magyarországi ellenzék egyes tagjai szándékosan festik le saját országukat „kiegyensúlyozatlanul”, mert úgy gondolják „minél hangosabban kiabálnak, annál vehemensebben kiabálnak velük együtt a nyugati újságírók és annál több figyelmet kapnak ők.”

A cikk két záromondata:

Magyarország politikai helyzetének eltúlzása nem csak a jelent, de a múltat is eltorzítja. Orbán ’diktatúrájáról’ beszélni azok arcul csapása, akik valódi diktatúrában éltek vagy élnek.”

 

Megosztás: