Trumpra őrjöng a lap: villámsebesen nevez ki fiatal jobboldali bírókat (nem Handó Tündéket)

THE WASHINGTON POST

Átütően érezhető idegességgel és aggodalommal ír a fővárosi amerikai lap arról,  hogy az amerikai elnök hatalmas ütemben nevez ki fiatal jobboldali bírókat. „Huszonhetet”, teszi oda azon mondata után, amikor számokkal már kiírta ugyanezt. Ez, teszi hozzá, háromszor annyi, mint ahány bírót Obama egész ideje alatt kinevezett.

Kilenc (!) bírót nevezett ki különféle fellebbviteli bíróságokba is. Ez kétszer annyi, mint amennyi bírót bármely elnök első évében kinevezett.

„Mindezen túlmenően Trump kinevezettjei megdöbbentően fiatalok.” Obamánál átlagéletkoruk 55 év volt, Trumpnál 48. „Ez azt jelenti,  hogy Trump fellebbviteli bíróságokra kinevezett bírái csaknem kétszer több elnöki mandátum időn át fognak ott ülni, mint Obama jelöltjei. Trump bírósági kinevezettjei közül sokan polgári szabadságjogaink határait rajzolják majd fel és a polgári jogszabályokat 2050-ig és még azon túl is”.

/Ez a Trump se normális: vehetne rólunk példát és ellenfeleit, a liberálisok előtt csúszó-mászó olyan bírákat nevezhetne ki, mint Handó Tünde, aki minden vérlázító ítélet után idézhetne nemzetközi fórumokat, amelyek kézdörzsölés közben dicsérné a bíróságot./

 

Megosztás: