Lebuktak a gender-ügyben vizet prédikáló BBC milliomos újságírói

 

Tiszta szerencse, hogy a jobboldali brit Times napilap nem tekinti kebelbarátjának a jobboldali brit kormány szócsövét, az állampolgárokra kirótt illetékből eltartott BBC óriási gépezetét. És beszámolt azon kínos ügyről, amely most derült ki a médiaóriásról és okoz oly kínos perceket, órákat és közeljövőt legtehetősebb munkatársainak.

A Times tegnap és ma három cikkben is foglalkozik a nagy megszégyenüléssel. Ami kétsíkú.

Az egyik az, hogy olyan gigantikus összegeket keresnek vezetői újságírói, ami a brit hallgatók körében tegnap nagyon és direkt módon verte ki a biztosítékot.

Az Egyesült Királyságban elindult egy követelés, amelynek lényege: hozzák nyilvánosságra azon BBC-újságírók és BBC-celebek fizetését, akik évi minimum 150 000 brit fontot keresnek. Ez havi kb. 4,5 millió forintnak felel meg.

Száz újságíró volt „érintett”.

A BBC elkeseredetten tiltakozott a nyilvánosságra hozatal ellen, de több miniszter is félresöpörte a tiltakozást.

Ennek nyomán nem csak az derült ki, hogy az állam jóvoltából milyen pénzeket vágnak zsebre a „függetlenség”,  „tárgyilagosság”, stb. őrei, amelyek jól idomított, csahos kutyaként követik az amerikai neokon vonalat, ha háborús hisztériakeltésről van szó például és elsősorban Oroszország ellen, de arról is, hogy e gender semlegességet fennen hirdető belföldi és világszolgálati, gigantikus számú alkalmazottal működtetett intézmény száz legjobban kereső újságírója kétharmada férfi. Vagyis távol áll a nemek közötti egyensúlytól.

Ami nagyjából olyan lebukás, mintha nálunk lenne egyetlen bátor közvéleménykutató, amely a másik oldal láthatatlan szellemi terrorja haragját is belekalkulálva végezne felmérést a leginkább liberálisan szavazó körzetekben,  hogy kiderüljön, szeretnének-e az ott lakók migránsok elhelyezését közvetlen környékükön. Az eredményt persze mindenki tudja.

A Times idézi Craig Oliviert, a BBC egyik szerkesztőjét, aki elmondta, a sztárújságírók rettegnek attól, hogy sok tévénézőt és rádióhallgatót sokkolni fogja a nyilvánosságra hozandó kereseti adatok. Ez tegnap meg is történt. Annak ellenére, hogy a száz közül nem egy más tévékben vagy rádiókban való fellépésükért nem egyszer évi sok-sok millió fontot is keresnek BBC-s fizetésük mellé.

A BBC egyik csatornájának tegnapi, élő adásában rákérdeztek a BBC-nél „csupán” évi több mint 700 000 fontot, azaz havonta több mint húsz millió forintnak megfelelő összeget húzó Jeremy Vine-tól, hogy elfogadna-e fizetéscsökkentést. Erre azzal kerülte ki a kérdést, hogy „minden nap nagyon boldog”. De a kérdező csak nem hagyta. „Ön az egész életét azzal tölti, hogy embereket kérdez. Nem gondolja, hogy önt és a többi BBC-st túlfizetik?” Mire azzal felelt, hogy „egyeseket”.

Így talán érthető, hogy e médiaszolgák a kormány és a nyugati elit megszokott és elvárt nótáját fújják éjjel-nappal Magyarországról is.

https://www.thetimes.co.uk/article/two-thirds-of-top-earning-stars-are-men-bbc-forced-to-admit-psmdnsc3j

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/aren-t-you-embarrassed-caller-asks-squirming-bbc-radio-star-jeremy-vine-zvkl9zp96

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/earnings-loophole-lets-millions-moreremain-hidden-20xkts70n

Megosztás: