Még egy Clinton leleplezőt öltek meg. Persze „öngyilkosság” volt

YOUR NEWSWIRE

Tegnapi jelentés volt, hogy egy Clinton-féle e-mail leleplezőt találtak holtan (http://lovasistvan.hu/2017/07/15/ujabb-holttest-clintonne-e-mail-vizsgaloja-ongyilkos-lett/).

Ma egy újabb, igen gyanús halálesetről érkezett jelentés.

Klaus Eberweint, egy volt haiti kormányzati tisztviselőnek a jövő hét kedden (július 18-án) kellett volna beszámolnia a Clinton Alapítvány korrupciós és egyéb jogszabály ellenes működéséről a haiti szenátus etikai és korrupcióellenes bizottsága előtt.

Miamiben találták holtan. 50 éves volt.

Arra számítottak,  hogy tanúvallomásában ismerteti, hogy a Clinton Alapítvány miként csapolta meg a nemzetközi donoroktól a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére érkező pénzeket.

A Miami-Dade megye törvényszéki jegyzőkönyve szerint a halál hivatalos oka „fejet érő lövés” volt. Eberwein halálát „öngyilkosságként” regisztrálták.

A volt haiti kormánytisztviselő tudta, hogy élete veszélyben van, mert élesen bírálta a Clinton Alapítvány tevékenységét a Karib-tengeri szigeten, ahol a kormány gazdasági fejlesztési ügynökségének (Fonds d’assistance économque et social) vezérigazgatója volt három éven át.

Eberwein elmondta, a Clinton Alapítványnak a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére befolyt összegnek csupán 0,6 %-át továbbította. 9,6 %-a a haiti kormányé lett. 89,8 százaléka – 5,4 milliárd dollár – nem haiti szervezetek kaptak.

„A Clinton Alapítvány bűnözőkből áll”, mondta tavaly egy, a Clinton Alapítvány előtt rendezett tüntetésen Manhattanben.

A haiti kormány hivatalos jegyzéket adott ki Eberweinnek megköszönve szolgálatait és gyászolva korai halálát.

Megkerestem a Haiti Libre róla szóló halálhírét:

http://www.haitilibre.com/en/news-21501-haiti-social-former-dg-of-faes-and-martelly-advisor-commits-suicide.html

 

Megosztás: