Macron: „Az anticionizmus az antiszemitizmus újra kitalált formája”

HAARETZ

„Emmanuel Macron francia elnök erőteljes megjegyzéseket tett vasárnap a párizsi zsidók deportálásának 75-ik évfordulójának emlékére rendezett ceremónián..”

„Vannak, akik azt állítják, hogy Vichy nem volt Franciaország. Az igaz, hogy Vichy nem volt a teljes Franciaország, de Vichy Franciaország és a francia establishment  kormánya volt. Az volt a felelős francia zsidók deportálásáért és nem a németek.”

„Kényelmes és könnyű Vichyre úgy tekinteni, mint amit külföldi ügynökök készítettek elő, de az nem igaz. Hazugságra nem lehet büszkeséget építeni”, mondta még.

Azt is, hogy szégyenteljes Franciaország második világháborús szerepét tagadni vagy elrejteni.

Majd elítélte a mai Franciaországban a holokauszt-tagadást és antiszemitizmust, amely új formát öltött. Hozzátette, az anticionizmust és az Izrael-ellenesség kifejezései ellen fel kell lépni, mert az „az az antiszemitizmus új formája”

/Blogom meg nem erősített információja szerint sem idén, sem jövőre a világon sehol fognak emlékezni a 10 milliós belga kongói népirtás vagy az ukrajnai holodomor 7 milliós áldozatára. Akár az elmúlt évtizedekben./

 

Megosztás: