Faji alapon hamisít a hvg.hu nemzetközi sajtószemléjében

HVG

A cím és a kezdet, ahogyan a hvg.hu-ban áll:

„Kik a világ legrosszabb turistái? Ezt nem hitte volna

Heten vannak- legalábbis a hongkongi South China Morning Post szubjektív felsorolása szerint. Az első helyen természetesen maguk a kínaiak. Akik tavaly 122 millióan mentek külföldre, mint turisták – minden rekordot megdöntve ezzel.”

A „legrosszabbakról”, a kínai turistákról ezt nyomtatta ki a bűzbánya portál:

„Nem úgy a kínaiak, akik csak az árakat nézik külföldön is éppúgy, mint otthon.”

Aki az elmúlt időkben volt Kínában, azonnal érzi, hogy itt valami nem stimmel. Ugyanis a kínaiak valóban csak az árakat nézik, de fordítva, mint ahogyan ez az ázsiaiakat zsigerileg lefikázó, faji alapon őket negatívan diszkrimináló szennyportál hirdeti: a kínaiak özönlenek a legdrágább külföldi márkaneveket árusító boltokban és fizetik meg értük a legképtelenebb árakat.

Az eredetire rákattintva (http://www.scmp.com/magazines/post-magazine/travel/article/2102308/who-are-worlds-worst-tourists-six-nations-stand-out?emarsys=1&sc_src=email_1957699&sc_llid=16700&sc_lid=144330196&sc_uid=xDfODkAsZf&utm_source=emarsys&utm_medium=email#cxrecs_s) azonnal látható, hogy a hvg.hu belehazudta azt, amit a szerinte „csak az árakat” otthon és külföldön néző kínaiakról kivégbelezett magából.

Utána jönnek az izraeliek. Ott már fordított a dolog.

A hvg.hu:

„Ötödik az izraeli turista, aki nagyon hasonlít az amerikaihoz. Abban is, hogy előszeretettel kábítószerezik külföldön.”

És mi az eredeti?

Ez:

Israeli travellers are renowned for being rude, impatient, noisy and high on drugs, according to Yael Miller, writing in the Tel Aviv-based newspaper Haaretz.

Vagyis: „Az izraeli turisták híresen gorombák, türelmetlenek, zajosak és kábszermámorban vannak, mint ahogyan azt Yael Miller írja a Tel Avivban szerkesztett Haaretzben”.

Ugye milyen aranyos ebből csak a kábítószert kimetélni?

És még ők mernek futószalagon rasszistázni.

 

 

 

Megosztás: