Az antiszemita Magyarország – cikkcunami – egy kivétellel

Nem kevesebb, mint tíz nyomtatott oldal terjedelemben támadja Benjamin Netanjahu közelgő magyaroszági látogatását az Israel Times azzal, hogy az izraeli miniszterelnök „a reálpolitikát a helyi zsidókkal való kapcsolatok elé helyezi”, mint idézi bírálóit. A cikk fő témája a magyar miniszterelnök antiszemitizmusa, amit Horthy Miklós méltatása és a Soros-plakát kampány bizonyít. Radnóti Zoltán mazsihiszes főrabbi kijelentette, a magyarországi zsidókat totális sokként érte, amikor az izraeli külügyminisztérium a budapesti izraeli nagykövettel szembe menve megvédte Soros magyarországi bírálatát. A cikk a Magyarországon tomboló antiszemitizmussal ér véget.

Az amerikai külügyminisztérium két korábbi, antiszemitizmus ellen küzdő külön nagykövete és az amerikai Rágalmazás Elleni Liga vezetője a Washington Postban írt közös cikkükben rendkívüli mértékben elítélik, hogy az új amerikai kormány még mindig nem nevezett ki antiszemitizmus ügyi megbízottat, amire égető szükség lenne, mint azt az olyan országok – köztük Magyarország – esete is mutatja, ahol a zsidókat támadják.

A legolvasottabb német hírportál, a Der Spiegel szerkesztőségének reggeli kör-emailje a szokásos „Nap vesztese” személyével zárul, aki ezúttal Orbán Viktor, amiért megakadályozták, hogy Helmut Kohl strasbourgi temetésén beszédet mondhasson. Most pedig az Európai Bizottság eljárást indított Magyarország ellen, örvendezik a Merkelt imádó portál, amiért törvénnyel nehezíti meg a civil szervezetek munkáját. „Jó, hogy Európa az autokrata Orbánnak korlátokat szab”, írja, de a kérdés most már csak az, hogy „meddig tud Brüsszel féken tartani egy olyan embert, aki már nem hisz az európai értékekben?”

A brit Guardian című lap liberális fordulatakor kivált újságírók által alapított Off-Guardian hír- és véleményportál ezzel szemben „Magyarország a liberálisok paradicsoma” címmel arról ír, hogy a fősodratú médiumok rendszeres hazugságai ellenére Magyarországon az ellenzéki média a túlsúlyos, a bíróságon olyanokat helyeznek kulcspozícióba, mint aki korábban egy konzervatív főszerkesztőt ítélt börtönre, mert bírálta a szocialistákat, és a kormány esküdt ellenségeit és antiszemitázóit hatalmas összegű közpénzekkel támogatják otthon és külföldön.

Megosztás: