Soros mellett Alinsky normálisnak tűnik

WOLRD NEWS DAILY

Vannak a történelemben dolgok, írja a cikk, amelyre rá lehet mutatni és azt mondani: „ez azután mindent megváltoztatott”. Mint a villamosság, az otthonok vezetékes vízellátása vagy a puskapor.Azután vannak olyan dolgok, amelyekre úgy lehet rámutatni, hogy azok egyszerűen jobbítják az eredeti tervet. Mint például az üzemanyag-befecskendezés, és így tovább.

Barack Obama Saul Alinskynek a közösség felhergeléséről szóló tanítását fejlesztette tovább, azt helyi szintről nemzeti szintre emelve. Sok Alinsky-tanítvány így is érzi: hogy a helyi agitációt és a dezorganizáló filozófiát nagyobb, országos vagy nemzetközi színpadon kell végrehajtani.

Érdekes, hogy amit ma közösségszervezésnek neveznek, azt Alinksy agitációnak nevezte. De valahogy az agitátor nevet túlságosan negatívnak találták. Miután a ballibek azt tették, amit ők ilyenkor gyakran csinálnak: ne változtasd meg a narratívát, csak a nevet.

A közösségi agitátor így egy varázsütésre közösségi szervező lett. Ki lenne egy közösség megszervezése vagy általában a szervezés ellen? Hát nem azt mondja mindenki gyerekkorunk óta, hogy jobban meg kell szerveződnünk?

Sokan emlegetik manapság Alinskyt és 1971-ben írt könyvét, a „Szabályok radikálisoknak” címűt. Mint amikor Trump ellen tüntettek az anarchisták.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/soros-mellett-alinsky-normalisnak-tunik

 

Megosztás: