Az USA ismét ki akar lépni az UNESCO-ból (ezúttal is Izrael kedvéért)

PRESS TV

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet közölte, foglalja össze tudósítása lényegét az iráni globális tévé, felül fogja vizsgálni kapcsolatát az UNESCO-val, amiért az úgy döntött, Hebron óvárosát palesztin területnek és a világörökség részének nyilvánítja.

Tegnap az UNESCO-ban 12:3 arányban és hat tartózkodással szavaztak úgy, hogy az Izrael által megszállt Ciszjordániában fekvő Hebron város világörökség rangot kapjon, tekintettel elsősorban a Pátriárkák sírjára. A városban 200 000 palesztin él és néhány száz zsidó telepes.

Haley kijelentette, hogy a döntés semmi jót nem okoz, de annál több rosszat. Az „a történelem inzultálása” és „még inkább diszkreditál egy amúgy is nagyon kérdéses ENSZ ügynökséget”.

A szavazás rendkívüli dühöt váltott ki Izraelben, mint a Zsidó Hírügynökség jelenti (http://www.jta.org/2017/07/07/news-opinion/israel-middle-east/jewish-groups-brace-for-unesco-vote-on-hebron).

Netanjahu miniszterelnök közölte, Izrael e miatt az UNESCO-nak (a már amúgy is lefaragott) éves hozzájárulásából 1 millió dollárt fog lefaragni.

/Hát nem tiszta antiszemita ez az UNESCO? Világörökség palesztinoknak?/

 

Megosztás: