Végre az antifa-imádó német lap retteg az antifáktól (G20) – ECHO sajtószemle

/Az ECHO TV nemzetközi sajtószemléje/

A minden más esetben az antifasiszta tüntetőket imádó balliberális német Süddeutsche Zeitung  most szinte rettegve ír arról, hogy milyen erőszak várható ezen antifák részéről ma Hamburgban az ott rendezendő G20-as csúcs ellen. Azt írja, a mai nap lesz biztonságtechnikailag a legkényesebb. Arra is számítanak,  hogy az „Üdvözlégy a pokolban” nevű baloldali autonómokhoz Európa minden részéről akár nyolcezren csatlakozhatnak a tüntetésen és annak egyik szóvivője elmondta, ez lehet „minden idők legnagyobb fekete blokkja”.

A német neokonzervatív Die Weltnek nagyon nem tetszik az, hogy Trump amerikai elnök egyrészt nem Nyugat-Európába, hanem Varsóba utazott a G20-as csúcs előtt, másrészt hogy ott ma valószínűleg olyan beszédet fog mondani, amely a lap szerint segíti az Európai Unió kettészakadását azzal, hogy támogatni fogja a Három Tenger kezdeményezést, amelyről térségünk 12 országa tárgyal éppen ma a lengyel fővárosban.

Ugyanerről ír az előbbi laphoz hasonló gondolkodású amerikai Politico brüsszeli szerkesztésű portálja, amely annak a félelmének ad hangot, hogy Trump varsói beszéde „bonyolultabbá teszi” az EU-nak azt az erőfeszítését, hogy fellépjen a lengyel kormánynak az igazságügy és a sajtó megszorítására irányuló erőfeszítéseivel szemben.

Szintén a Politico ír arról, hogy soha nem látszottak olyan boldognak az EU bürokratái mint tegnap, merthogy ma írják alá a világ legfontosabb szabadkereskedelmi megállapodását az unió és Japán között, amivel jól odapörkölnek a protekcionista amerikai elnök orra alá.

Nem látni a végét a Perzsa-öbölbeli politikai válságnak, írja a Washington Post reggeli, szerkesztőségi kör-emailje. Miután Katar visszautasította a Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom és Bahrein követeléseit, ezek külügyminiszterei közölték, fenntartják Katar légi, szárazföldi és tengeri blokádját. Katar visszautasította a blokád indokát, vagyis azt a vádat, hogy terroristákat támogat.

 

Megosztás: