TGM ártatlan Sorosa – Nyakig a migránscsempészetben

Tamás Gáspár Miklós filozófus, publicista, a Szabad Demokraták Szövetsége nevű, tetemes közadósság hátrahagyásával a politikai színpadról a nép által eltakarított párt volt országgyűlési képviselője a Hvg.hu portálon június 28-án írt cikket „Nyugalom!” főcímmel és „Soros Györgynek szinte semmi köze a menekültkérdéshez” alcímmel.

A Mandiner.hu-n aznap átvett cikke ezt az alcímet kapta: „Soros Györgynek egy cikken és pár nyilatkozaton kívül az égvilágon semmi köze nincs a menekültkérdéshez.”

Tamás Gáspár Miklós cikkét annak kapcsán írta, hogy cáfolja „Orbán Viktor magyarországi miniszterelnök” június 6-i beszédében elhangzottakat, amelyben azt mondta, mint fogalmazott a szerző, hogy „az európai menekültprobléma – és minden más kellemetlenség – okozója Soros György…” A szintén magyarországi George Soros, hogy ne hamisítsuk meg hivatalos okmányokban így feltüntetett nevét.

Ezzel szemben, írja a Hvg.hu, „Soros Györgynek egy cikken és pár nyilatkozaton kívül az égvilágon semmi köze nincs a menekültkérdéshez. Ezt a cikket, amelyről Magyarországon – és Magyarországot követve másutt – csak hazug legendák terjengenek, ebben az országban EGYETLEN ÚJSÁG SE KÖZÖLTE MAGYAR FORDÍTÁSBAN, csupán marginális blog ismertette kivonatosan.”

Majd „csekkolásra” szólít: „Sok olvasónk ért angolul, kérjük: olvassák el itt – eredetileg a nagy tekintélyű Foreign Policy folyóirat 2016. július 19-ei száma közölte. Hosszú hónapok óta őrjöngenek itt sokan olyan gondolatok miatt, amelyeket gyakorlatilag a megszólalók közül senki sem ismer.”

Mivel lapunknak olykor könyörületes indokból is kell tevékenykednie, feltétlenül szeretnénk ezúttal ezt tenni és igyekezni véget vetni e hónapok óta tartó, nyilván az idegeket súlyosan károsító, tömeges és határainkon messze túlcsapó őrjöngéseknek.

Vagyis elő a meztelen tényekkel, de először egy megjegyzés.

Folytatás:

http://magyarhirlap.hu/cikk/92119/TGM_Sorosa

 

Megosztás: