Olvasói levelek az Európa elitje öngyilkos akar lenni c. cikkhez

A Wall Street Journalhoz áramlanak a levelek (https://www.wsj.com/articles/reality-confronts-europes-multiculturalists-1498666879) az Európa elitje láthatóan a sokszínűséggel akar öngyilkos lenni címmel július 21-én megjelent cikkhez. (http://lovasistvan.hu/2017/06/21/europa-elitje-lathatoan-a-sokszinuseggel-akar-ongyilkos-lenni/)

Az egyik levél miközben dicséri Douglas Murray cikkét, azt írja, a szerző egy  igen fontos elemet kifelejtett. Ez pedig az, hogy az európai elitek, akár az amerikai társaik, kiszállnak azon multikulturális rendszerből, amelyet „nekünk ajánlanak”. Zárt közösségekben vagy portással védett felhőkarcolókban élnek, sofőrrel rendelkeznek, magángépen vagy első osztályon repkednek és általában olyan emberekkel találkoznak, mint ők maguk. Hogyan is érthetnék meg a sokféleség árnyoldalait?

Az elitek sokat utaznak; láthatták azon kultúrákat, ahonnan a bevándorlók érkeznek, de soha nem éltek velük. Látják az idegen kultúrákat, lefölözik, és visszatérnek buborékjukba. A végén gyermekeik és unokáig lesznek a vesztesek.

Charles H. Gessner
Marblehead, Massachussetts

 

Megosztás: