Franciaország főrabbija a muzulmánokkal szövetkezve akar rárontani a nacionalistákra

DEFEND EVROPA

Haim Korsia francia főrabbi sürgette a zsidókat, hogy a muzulmánokkal karöltve harcoljanak a nacionalizmus ellen Franciaországban és Európában.  

Korsia a zsidó közösséget arra bíztatta Macron elnök győzelme fényében,  hogy a muzulmánokkal együttműködve álljanak ellen a „szélsőjobboldali” politikai erőknek.

Korsia rabbi már az elnökválasztások első fordulójában támogatásáról biztosította a Rotschild-bankár Macront és Marine Le Pen bojkottjára szólított fel.

„Kijelentéseit egy olyan szélesebb sodratú trend részeként kell értelmezni, amely egész Európában bontakozik ki, ahol a zsidó és muzulmán szervezetek erejüket egyesítik, hogy ellenezzék vallásgyakorlásuk korlátozását, mint az állatok rituális vágása (halal, kóser), ami egy olyan gyakorlat, amit a legtöbb egészséges európai visszamaradtnak és barbárnak tekint”.

A cikk idézi Pinchas Goldschmidt rabbit is, aki szintén a muzulmánokkal való szolidaritásra szólított fel. Közben bevallotta,  hogy a zsidók állnak a nyitott határok mozgalom mögött. Kijelentette: „a mostani nacionalista, migránsellenes hangulat Európában fenyegetést jelent az európai zsidóságra nézve”.

2016-ban Goldschmidt rabbi interjút adott a Russia Today-nek, amelyben felhívta a zsidóságot, hogy „muzulmán testvéreikkel együtt szolidaritást mutatva harcoljanak a régi Európa elleni küzdelmükben”.

Megosztás: