Putyin: javulnak az orosz-német kapcsolatok

Történelmében most először a németországi Frankfurt város lakóinak több mint felének migráns háttere van. A most kijött statisztikai adatok szerint a Frankfurtban élők 51,2 százalékának van migráns származása. A törökök ebből 13 százalékot képviselnek. A külföldön születettek 61 %-a más uniós tagország állampolgára, ismerteti az adatokat az amerikai Breitbart hírportál.

A washingtoni Fehér Ház szóvivője tegnapi sajtókonferenciáján elítélte az amerikai médiát, amiért az állandóan a bizonyíték nélküli, állítólagos orosz befolyással foglalkozik. A szóvivő idézett egy friss médiavizsgálatot, amely szerint az amerikai sajtó Trumpról szóló anyagainak több mint felét az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatra fordította. Ezek szerint öt hét alatt 364 darab, 640 percnyi, Trump elnökre vonatkozó esti híradásból 353 percet az Oroszországra vonatkozó vizsgálatnak szenteltek. Ugyanakkor például az adóreform egyetlen egy percet, az infrastruktúra kérdése három, a gazdaság és a munkahelyek öt percet, a terrorizmus elleni harc 29 percet kapott, tudósít a Russia Today televízió.

Fellázadtak a világ legbefolyásosabb lapjának, a New York Timesnak az újságírói, akik kimerültek és demoralizáltak az ismételt tulajdoni kivásárlások és a hírszerkesztőség állományának létszámcsökkentése miatt. Most betelt a pohár és mindebből elegük lett, jelenti az amerikai Zerohedge hírportál. Elmondták, a fizetésüket  többször csökkentették, miközben ugyanolyan pontos munkát várnak el tőlük, mint korábban. Elmondták azt is, jövő csütörtökön tiltakozásként kivonulnak a szerkesztőségből. A lapnál száz szerkesztőnek a felét bocsájtották el. A nyomtatott lapban megjelenő reklámok csökkennek, de a digitális kiadásban a megnövekedett hirdetések nem elegendőek ahhoz, hogy fedezzék a veszteséget.

Putyin orosz elnök annak jeleit látja, hogy a német-orosz kapcsolatok javulnak, jelenti a független német DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN hírportál. Ezt annak kapcsán mondta, hogy tegnap a Kremlbe érkezett tárgyalásra Sigmar Gabriel német külügyminiszter. Putyin példaként említette, hogy az első negyedévben a két ország közötti kereskedelem megnőtt.

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje/

Megosztás: