Kormányinfó: Miért védi Sorost az MTI?

Tisztelt Lázár János Miniszter Úr!

Orbán Viktor tegnap „Álljunk ki Magyarországért” országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén  George Soros nevű nemzetközi bűnözőre térve őt Magyarország, sőt egész Európa békéjét és jövőjét veszélyeztető spekulánsnak nevezte.

Arra kérem, hogy hivatala semmiképpen ne válaszoljon az alábbi kérdésekre, mert azok lényegtelenek.

  1. A miniszterelnök beszédének újabb alátámasztása volt a BBC világszolgálatának és az Agence France Presse francia hírügynökségnek az a tegnapi, megdöbbentő híradása, hogy George Soros 2011-ben államcsínyt tervezett az olajban gazdag Egyenlítői Guinea elnöke ellen.

Ép ésszel elképzelhetetlen, hogy a Magyar Távirati Iroda munkatársai ne kövessék figyelemmel a BBC-t, vagy hogy az MTI-nek legyen előfizetése az AFP-re. /Az általuk közölt jelentés a Soros-féle puccskísérletről igen rövid időn belül a Demokrata online portálján lesz olvasható./

Kérem Önt, ne árulja el, hogy mennyi jutalmat kapnak majd azok, akik e hírt az MTI-nél szándékosan elhallgatták. Azért írtam jutalmat, mert eddigi, sorozatos aknamunkájukért fegyelmi eljárást nem indítottak ellenük.

  1. Hazánk május 12-én, mint a miniszterelnök Pekingben az ott rendezett Új Selyemút csúcson Hszi Csin-ping kínai elnökkel együtt bejelentette, országaink „általános stratégiai partnerek” lettek.

Az MTI-nek az 1,3 milliárd lakosú Kínában nincs tudósítója. Viszont van a 8,7 millió lakosú Izraelben.

Kérem, ne tájékoztassanak arról, hogy az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) szándékozik-e küldeni Pekingbe tudósítót, vagy először Jeruzsálem mellett Tel Avívba küldenek még egyet, ugyanis a jelenlegi jeruzsálemi tudósítójuk „tornából fel van mentve”, azaz soha nem kell neki tudósítania a helyszínről az elektronikus közszolgálati médiumokat.

  1. Mikor tájékoztatják a miniszterelnököt arról, hogy Soros első neve minden hivatalos irata szerint George és nem György? Ugyanis mindaddig, ameddig ezt a tájékoztatást meg nem kapja, a kormány minden tagja, valamint a média egy része továbbra is hamisított nevet használ, a Gyurikához hozzátéve, hogy „magyar származású”, mintha tudnák, hogy ő az egyetlen György nevű lény, akinél ez a magyarázat szükséges a hitetlenek meggyőzésére.
Megosztás: