Olasz rendőrség könnygázgránátokat vet be migránsok ellen (plusz egyéb hírek)

/Echo TV déli nemzetközi sajtószemléje/

Az olasz rendőrség tegnap könnygázgránátot vetett be több száz migráns ellen, tudósít a Sputnik News orosz hírügynökség. A migránsok az olasz-francia határon akartak áthaladni Franciaország felé. Mintegy 400, főként szudáni migráns indult meg az olasz Ventimiglia  városból az attól hat és fél kilométer távolságban lévő határ irányába, de a rendőrség ebben megakadályozta őket. Összecsapások nem történtek.

A svéd kormány tegnap közleményben értesítette a nyilvánosságot, hogy olyan törvénytervezetet terjeszt be csütörtökön a parlament elé, amely a világon elsőként korlátozni fogja a fegyvereladást azon országok számára, ahol a demokráciával súlyos hiányosságok vannak, jelenti a svéd közszolgálati rádió. Sofie Damm, a Kereszténydemokrata Párt szóvivője viszont kijelentette, csalódott, mert a törvénytervezet nem tiltja meg teljesen a fegyvereladást a diktatúráknak.

Bob Corker, az amerikai szenátus külügyi bizottságának republikánus párti elnöke tegnap váratlanul kijelentette, hogy blokkol mindenfajta amerikai fegyvereladást azon Perzsa öbölbeli országoknak, amelyek megszakították diplomáciai és egyéb kapcsolataikat Katarral addig, ameddig nem rendezik viszonyukat vele. Corker ilyen tartalommal írt levelet Rex Tillerson amerikai külügyminiszternek. Sok milliárdos üzletről van szó. Az amerikai törvények szerint a nagyobb fegyvereladásokat a szenátus és a ház külügyi bizottságai elnökének és vezető tagjainak jóvá kell hagyniuk mielőtt egy kötelező, harminc napos kongresszusi átvizsgálási folyamat megindul, jelenti a New York Times.

„A középréteg elszegényedik: a kormány elfojtja a nyugdíjproblémát” címmel a független német DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN arról ír, hogy struccpolitikát folytat a német kormány az ügyben. Németországnak van a világ egyik legkataszrofálisabb demográfiai piramisa és egyértelmű,  hogy a társadalom elöregedése miatt a nyugdíjrendszer fenntartásához 2030-tól a nyugdíjkorhatárt 69, sőt akár 71 évre is fel kell emelni ahhoz, hogy a rendszer fenntartható legyen.

 

 

 

 

Megosztás: