Német-orosz gázbiznisz uniós puszival

Azok a hazai balliberális kézdörzsölők és nyálcsorgatók, akik a tőlük megszokott és elvárt módon reagálnak Brüsszel, illetve Washington napi többszöri vádjára a titokban a világot irányító ürgebőrös Putyin gyíkemberről, a német-orosz Északi Áramlat 2-es földgázvezeték üzletének minden egyes előrelépésekor úgy hallgatnak, mintha valamelyik kegyeltjük egy nem várt helyről kapna szélsőjobbegyenest.

Az élvezet és a káröröm viszont a miénk. Mint tegnap, amikor kiderült, hogy – micsoda meglepetés az Unió demokráciájában és a „mindenki egyenlő” mítoszát terjesztőknek – ismét nagy lökést adtak a Balti-tengeri projektnek Brüsszel városában.

Az uniós tagországok ugyanis támogatták azon eredeti ötletet, hogy az Európai Bizottság megtárgyalja a nagy orosz-német földgázvezeték jövőjét. Csak nem Merkel mama kedvéért?

Anna-Kaisa Itkonen, az Európai Unió bizottsági szóvivője a hírt közlő Euobserver uniós szakportálnak ma, kedden, elmondta: „a mandátumot megkaptuk”.

Pablo Micallef, a máltai uniós elnökség szóvivője kijelentette, hogy „mintegy 13 tagország” támogatta a Bizottságot abban, hogy az orosz Északi áramlat 2-es földgázvezetékre vonatkozó tárgyalásokat lefolytassa, amikor az uniós energiaügyi miniszterek informális megbeszéléseket tartanak jövő hétfőn a belga fővárosban.

Maros Sefcovic uniós energiabiztos, aki megszövegezte a javaslatot, elmondta a Reuters hírügynökségnek, hogy „Kifejezetten derűlátó vagyok a mandátum odaítélése ügyében, de tudom, hogy ez csak a vitának a kezdete”.

 

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/nemet-orosz-gazbiznisz-unios-puszival-1877875/

 

Megosztás: