Két rendkívüli könyv a német piacon júniusban (1/2)

Mark Taliano „Mi történik tényleg Szíriában – A szemtanúk ellentmondanak a szíriai ’polgárháborúról’ szóló nyugati hazugságoknak” címmel jelent meg e hónapban egy csak felsőfokokban ismertethető könyv.

A kanadai szerző tényfeltáró  újságíró és tudományos kutató a Center for Research on Globalization (CRG) nevű agytrösztnél.

Ennél egyenesebb beszédű könyv nem igen akad manapság az olvasók kezébe.

Néhány mondat a kötet előszavából:

„E könyv Szíria és a szírek történetét mutatja be, ahogyan bátran harcolnak a NATO-terrorizmus ellen”.

Ezután döbbenetes mondatok következnek arról, hogy a szíriai hadsereg miként foglalta vissza a Nyugat által támogatott Kaszab városát a terroristáktól, ahol örmény keresztényeket gyilkoltak le, de erről a nyugati sajtó totálisan hallgatott. A szerző mindezt átélte.

Majd bemutatja, milyen mérhetetlen humanitárius segítséget (élelmiszer, gyógyszerek, stb.) nyújtottak és nyújtanak az oroszok az országban.

Azt is elmondja, hogy a szíriai hadsereg nem öl meg szíreket.

Miközben az amerikaiak „terrorizmus” elleni harcukban például a szíriai infrastruktúrát is bombázzák. Vajon miért? – teszi fel a kérdést Taliano.

(A könyv magyar kiadása érdekében ma felvettem egy illetővel a kapcsolatot. Nem lesz könnyű, mert 27 év alatt képtelenek voltunk rendkívül fontos, idegen nyelven megjelenő, nem liberális könyveket rendszeresen megjelentető kiadót létrehozni. De az első, szerencsére bíztató lépés már megtörtént.)

 

 

 

Megosztás: