Fellendült a német-orosz kereskedelem

GERMAN FOREIGN POLICY

Trendforduló jött létre a német-orosz üzleti kapcsolatokban, írja a német külpolitikai szakportál. Ez a statisztikai adatokban egyértelműen megmutatkozik.

A múlt évben az új német befektetések Oroszországban 170 millió e uróval 1,95 milliárd eu róra nőttek.

A legújabb német statisztikai adatok azt mutatják, hogy a német export Oroszország felé idén az első negyedévben 32,2 százalékkal nőtt az elmúlt év hasonló időszakához képest, és további növekedésre lehet számítani.

Wolfgang Büchele, a Német Gazdaság Keleti Bizottságának elnöke arra számít, hogy idén a teljes évre tíz százalékkal nő Németország Oroszország felé irányuló kivitele és hogy Oroszország a szankciók ellenére Németország keleti kereskedelmének „motorja” lesz.

Kedden a Daimler konszern rakta le az alapját a Moszkva melletti Jesszipovo ipari parknak. A 250 millió eurós beruházás keretében 2019-től elektromos meghajtású terepjárókat gyártanak. A termelési kapacitást évi 25 ezer járműre tervezik.

A cikk több hasonló projekt részleteit ismerteti.

/Önök szerint található a német sajtóban ez ellen Szél Bernadett-féle vicsorgással vagy annál akár  messze alsóbb hangon kifejezett ellenkezés a német érdek ellen, mint amit hasonló esetben nálunk tapasztalnánk vagy tapasztalunk? Én nem találtam./

Megosztás: