Az NBC széttrancsírozta a Megyn Kelly-Putyin interjút

COUNTERPUNCH ÉS RUSSIA INSIDER

Az amerikai és az angol nyelvű orosz honlap is egyaránt igen keményen ront neki az NBC amerikai tévétársaságnak, amiért az durván meghamisította azt az interjút, amelyet Putyin elnök ajánlott fel az NBC Szentpétervárra küldött tudósítójának, Megyn Kellynek (ejtsd: „Mégin Kelli”). (Magáról az interjúról itt: http://lovasistvan.hu/2017/06/05/putyin-remek-nbc-interjuja-kapcsan-ki-a-mediadiktator/)

Az orosz honlap nyílt levelet intézett az NBC hírszerkesztési stábjához, amely így kezdődik:

„Gratuláció! Az álhír diplomától feljebb léptek a hamisított hírek oklevélig, azaz megérkeztek arra az újságírói szintre, amely azonos azzal, amit a Szovjetunió legfényesebb napjaiban gyakoroltak.”

Ezután összehasonlítja az NBC-ben sugárzott interjút a vágottal, mindkét videóra linket nyújtva.

A levél szerzője Gilbert Doctorow, Brüsszelben dolgozó független politikai elemző, akinek 2015-ben „Van Oroszországnak jövője?” címmel jelent meg könyve, míg következő kötete „Van az Egyesült Államoknak jövője?” szeptember elsején fog megjelenni. /E honlap olvasói a megjelenés után mintegy két héttel már képet kaphatnak arról,  hogy ezt a jövőt miként látja Doctorow./

Az amerikai független, nagyon népszerű és nagy becsben tartott Counterpunch  ha lehet még keményebben megy neki a csatornának és Kellynek. Már az elején ilyen mondatokkal fűszerezve: „Kelly ostoba kérdéseket tett fel és Putyin okosan válaszolt”, az utóbbi még udvariasan mosolyogva leplezte is, hogy miként kérdezhet egy újságíró ennyi butaságot és annyi „szakértői” zagyvaságot felhozva.

Kelly az interjúba még belepréselt olyan utalásokat is Putyinra, mint „volt KGB kém”, stb.

Azon NBC-párti olvasóknak, akik erre azt kérdezik, miért, nem tény,  hogy Putyin Berlinben a KGB-nek dolgozott, csak annyit ajánlok, nézzenek utána, vajon az NBC és a többi amerikai médiacsótány, amikor Menahem Begin talpát nyalva kérdezgették az izraeli miniszterelnököt béke Nobel-díjáról, vajon aláfestették kérdéseiket azzal, hogy a kitüntetett volt Irgun-terrorvezér, aki a Dávid király szállodája robbantását szervezte?

Hallod te is, Kelly? Hogy ess egy brooklyni metró kerekei alá.

(A Counterpunch cikket Ann Garrison független amerikai újságíró írta, akinek a cikkeit a San Francisco Bay Viewban is lehet olvasni és 2014-ben két komoly újságíró díjat is kapott.)

 

 

Megosztás: