A Nemzeti Adatvédelmi Hatóság válasza Áder/Bayer/kitüntetés visszaküldése ügyben

Augusztus 24-én megkérdeztem Áder János köztársasági elnök sajtóigazgatóságát, hogy ténylegesen hány lovagkeresztet küldtek vissza azok, akik ezt állították – tiltakozásul azért, amiért Bayer Zsoltot e díjjal tüntették ki.

A köztársasági elnök sajtóigazgatósága többszöri sürgetés után közölte, hogy „az államelnök úr azon kívül, amit az ügyben már nyilatkozott, további lépéseket nem kíván tenni”.  http://lovasistvan.hu/2016/08/29/ader-janos-valaszolt-nem-kivanja-megmondani-hanyan-kuldtek-vissza-tenyleg-kituntetesuket/

Az ügyben szeptember 19-én a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordultam kifogásolva, hogy Áder János ezt az információt államtitokként kezeli és véleményt kértem.

Dr. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke szakvéleményében közölte, Áder Jánosnak nem feladata az információ közlése.

Május 18-án Áder János egy bírósági ítélet nyomán kényszerült nyilvánosságra hozni azt, hogy 66 személy küldte vissza a kitüntetést, ami mintegy a fele azoknak, akik ezt állították.

Ugyanezen a napon írásban megkérdeztem Dr. Péterfalvy Attilát, hogy nem kellene-e lemondania, mivel szakszerűtlen véleményt adott nekem, amikor azt állította, hogy Ádernek nem kötelessége kiadni a kért információt.

Dr. Péterfalvy válasza ma érkezett meg, azaz 19 nap után, a mellékelt igen rövid szöveggel.

Ez is mutatja, hogy hazánk nem a „szélsőjobboldal menedéke”, mint azt annyi külföldi lap fennen hirdette az elmúlt hetekben, hanem, a valóságnak sokkal inkább megfelelően, a liberálisok paradicsoma szinte minden téren.

Ahol a köztársasági elnök a liberálisokat fedezi, ahol egy Ungvári Tamás most megjelent könyvének újbóli kiadását 27 millió forinttal támogatják; ahol a Nemzeti Médiahatóság két alkalommal is fél-fél millió forinttal sújtotta a Magyar Hírlapot Bayer Zsolt cikke miatt, miközben sokkal durvább szövegekért e hatóság a büntetés ügyét egy olyan szervezet, a Magyar Lapkiadók Egyesülete elé utalja, amelyet több százezer forinttal támogat évente, és ahol ezen ügyekről egy Nehéz-Posony Márton nevű ultraliberális dönt – a felmentésről.

A liberálisokat felmentő vagy enyhén megítélő bírósági rendszerről és a rendőrverő liberálisok után nyomozni nem akaró rendőrségről nem is beszélve.

Miután nálunk szólás- és véleményszabadság van, úgy gondolom, véleményemnek hangot adok.Legfeljebb lesznek, akik nem értenek egyet vele. Mint én azzal, hogy Magyarország a liberálisok pokla.

 

Megosztás: