Putyin remek NBC-interjúja kapcsán – ki a médiadiktátor?

NBC

Putyin orosz elnök tegnap amerikai idő szerint este 7 órás kezdettel (nálunk ma hajnali 1) adott interjút az amerikai NBC tévéhálózatnak Szentpétervárról.

Mivel itt olyan külföldi híreket/véleményeket igyekszem szemlézni, amelyek vagy nem jelentek meg a hazai nyilvánosságban, vagy eltorzítva, ezúttal örömmel jelentem: az MTI washingtoni tudósítója, Járai Judit teljes tárgyszerűséggel foglalta össze az interjú lényeges pontjait.

Az egészhez ugyanakkor kell néhány megjegyzést fűzni:

Az interjút Megyn Kelly, az NBC sztár újságírónője készítette, mint az MTI jelentésben is olvasható.

Plusz:

A szentpétervári, négyezer ember jelenlétében folyó nemzetközi gazdasági fórumon ki volt a pódiumon a moderátor, amikor Putyin orosz elnök és Narendra Modi indiai miniszterelnök beszélgetett?

Megyn Kelly, aki ott, a pódiumon, tehát Putyin meghívottjaként is az ostoba amerikai, oroszellenes kitalációkat dörgölte Putyin orra alá. Azt természetesen nem kérdezte meg Moditól, hogy hogyan is volt akkor, amikor Gudzsarat állam első embereként kétezer embert koncoltak fel faji alapon, miközben hindutvázott?

Vajon valaki el tudna képzelni egy hasonló helyzetet mondjuk Obamával? Aki egy hatalmas amerikai nemzetközi fórum pódiumán például Margarita Szimonjánt, a Russia Today (RT) és a Sputnik News főszerkesztőjét kérné fel moderálásra? Egy olyan elnökről van szó, aki általában az ötödik kérdés után rohant ki a sajtókonferenciákról és emberei nem engedtek nem baráti újságíróknak kérdést feltenni.

Ennyit a Nyugat nagy sajtószabadságáról és az orosz médiadiktatúráról.

 

 

Megosztás: