Florence La Bruyere bp-i tudósító: ha ezt a nőt meglátják az utcán…

LIBÉRATION

Néhány napja kiutasították Magyarországról a radikális jobboldali brit James Dowsont. Aki nem értette, miért teszik ezt vele.

Florence La Bruyere jelenleg a francia balliberális Libération tudósítója. 27 év óta Budapesten reszketi össze magát a szélső és közép-jobboldaltól, elárasztva a francia nyelvű világot a Magyarországról írt  legundorítóbb hazugságokkal.

Őt viszont még mindig nem utasították ki.

Ez a nő – a kádár rendszer spiclijének, Várkonyi Tibornak, az Antall-kormány volt párizsi diplomatájának kitűnő barátja – tegnap ismét egy olyan, terjedelmes cikket írt, amelyről igen röviden be kell számolni.

És fotóját kitenni, hogy azonosítani lehessen.

A cikk címe: „A magyar kormány meleget és hideget fúj a George Soros-egyetemről”.

Mely címben viszont az örvendetes, hogy La Bruyere elfelejtette itteni testvérei egyik tilalmát: nem szabad „Soros-egyetemnek” nevezni a CEU-t.

„Tudósításának” nagyjából a felénél van egy alcím, amely így hangzik:

Egy „szörnyű cionista milliárdos”, a pro-Orbán médiumok szerint

Önök mire gondolnak, amikor ezt olvassák?

Mely „Orbán-barát médiumok” jellemezhették így e szent spekulánst?

A kiutasításra már 27 évvel ezelőtt érett zsurnó ezt így adja vissza:

„A kormánybarát médiumok folytatják Soros-ellenes kampányukat. A saját anyja megölésétől se riadna vissza, volt képes egy magáncsatorna állítani, míg egy másik, egy közszolgálati, egy szörnyű cionista milliárdosról beszél.”

És a tény?

Az M1 a New York Times-ból idézte –kéthetes késéssel – Irán szellemi vezetőjének, Homeini ajatollának azon megjegyzését az iráni választásokba is korábban belegázolt Sorosról, hogy „gonosz cionista amerikai multi-milliárdos”.

Ami a „saját anyja megölése” szöveget illeti, azonosíthatatlan, mivel La Bruyere itt sem adott forrást.

 

 

 

Megosztás: