Putyin jobb stratégának bizonyult, mint Brzezinski valaha is volt

SPUTNIK NEWS

Zbigniew Brzezinski, a most elhunyt amerikai diplomata, stratéga és volt nemzetbiztonsági tanácsadó korszaka csak előjáték volt ahhoz a „sakkjátszmához” képest, ami most következik, nyilatkozta a Sputnik Newsnak John Bosnitch kanadai újságíró és politikai tanácsadó, aki a szerbiai Inter-Média Központ vezetője.

Brzezinski több amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója volt. Segített a Szovjetunió elpusztításában. Ő tervezte és hajtotta végre Oroszország vietnami típusú vereségét Afganisztánban. Ő volt a Trilaterális Bizottság fő megalapítója azért, hogy Japánt az Egyesült Államok teljes katonai partnerévé tegye.

Kétségtelenül a „sakkjáték” nagymestere volt. De a végén felülkerekedtek rajta érzelmei, mint oroszfóbiája.

Ezzel szemben a történelem azt mutatja, Vlagyimir Putyin orosz elnök igazi ellenfele lett a lengyel-amerikai geopolitikai nagymesternek. Sőt, többször bebizonyította, hogy sokkal ügyesebb stratéga és politikai mesterjátékos, mint Brzezinski valaha is volt. Brzezinski olyan volt, mint Hannibal Rómának. Egzisztenciális fenyegetés, amelynek következtében az állam és az emberek a túlélésük érdekében minden energiájukkal reagáltak.

Hannibal egy napra volt ahhoz, hogy Rómába masírozzon, de mégis kudarcként halt meg. Néhány év múlva látni fogjuk,  hogy Brzezinski is kudarcos halált halt.

Ez még sokaknak nem nyilvánvaló, mert a jelenlegi küzdelem még nem ért véget.

John Bosnitch édesapja egyetemi tanár volt, aki Brzezinski évfolyamtársa volt a kanadai McGill Egyetemen, és utána hosszú időn át tartották a kapcsolatot egymással.

Zbig volt az, akinek tanácsai miatt Clintonné részben vesztett a múlt évi elnökválasztáson, mert ráerőltette a totális oroszgyűlöletet.

Nem sikerült neki több terve. Mint Oroszország és Kína összeveszítése, vagy az, hogy Dél-Amerika és Afrika maradjon a kizárólag amerikai befolyási övezetben.

 

Megosztás: