Szuperliberális tüntetési tilalom Brüsszelben Erdogan védelmében

/Echo TV nemzetközi sajtószemle/

A NATO-csúcsra tegnap szintén Brüsszelbe érkezett Erdogan török elnök teljes nyugalmat élvez majd szálláshelyén, írja a Politico. Ugyanis a belga főváros legelegánsabb szállodája, a Hotel Steigenberger környékén a főpolgármester és a rendőrség tüntetési tilalmat rendelt el. A szuperliberális EU-székhely szuperliberális főpolgármestere, tehetjük hozzá, megkérdezve, vajon a Politiconak lenne-e legalább egy rossz szava, ha Tarlós István tüntetési tilalmat rendelne el Budapesten egy Putyin-látogatáskor?

Idegesen várták tegnap Donald Trumpot Brüsszelbe, amelyet az amerikai elnök korábban „elviselhetetlen pokolnak”, az Európai Uniót „a németek eszközének”, a NATO-t pedig „elavultnak” nevezte, írja a New York Times, amely hozzáteszi, míg az elnök magatartását az EU-val és a NATO-val folytatott  tárgyalásokon idegesen várják,  azok kimenetelét illetően kicsik a várakozások.

Az Euractiv nevű uniós szakportál részletes beszámolót közöl arról, hogy Brüsszelben tegnap délután Trump megérkezése előtt több ezren tüntettek olyan feliratokkal, mint hogy „Trump, nem örülünk, hogy itt vagy!”. Többen szabadságszobornak öltöztek, fejükön a new yorki szobor ismert jelképét viselve. Trump a belga királyi párral és a belga miniszterelnökkel tárgyalt, elmondva nekik, hogy a terrorizmus elleni harc mindennél fontosabb.

A belgiumi Het Laatste Niews nevű flamand, azaz holland nyelvű lapban 39 közismert belga személyiség „Imádjuk elviselhetetlen poklunkat” feliratos fotójukkal üdvözölték az amerikai elnök tegnap késő délutáni Brüsszelbe érkezését.

Az Európai Unió miniszterei támogatásukat fejezték ki egy olyan szabálytervezetet illetően, amely fékezi a gyűlöletbeszédet közösségi fórumokon, mint a Facebook, Twitter és a YouTube. A  tervezett jogszabály életbe léptetéséhez szükség van az Európai Parlament jóváhagyására. Amelynek következtében nyilván e fórumokra továbbra is feltölthetők lesznek a Magyarországot gyalázó sajtóhazugságok, de azok szerzői ellen e fórumhasználóktól jövő bírálatait majd eltávolítják.

 

Megosztás: