Juncker: az Eurócsoportnak muszáj hazudnia és félrevezetnie a nyilvánosságot

Szökőévenként egyszer van, hogy a vezető elit saját médiája leplezi le önmagát. Ma ilyen nap van. Az amerikai Politico-nak a világ talán legnagyobb újságírói apparátusával dolgozó brüsszeli szakportálja bemutatja, hogy az Eurócsoport, vagyis az euróövezet pénzügyminisztereinek csoportja olyan titkos klub, amely elsüllyeszthet bankokat és megfúrhat politikai pályákat anélkül, hogy működését szabályok vagy elszámoltathatóság irányítanák. Úgy működik, írja a portálra ma hajnalban feltett cikke, mint egy háború alatti hadügyminisztérium.

A Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter elnöklete alatt működő Eurócsoport, kezdődik a cikk, a nyilvánosság szemétől elrejtve tárgyalt a görög adósságválságról. Amelyre, tegyük hozzá, hétfőn se tudott pontot tenni és a közeljövőben kerülhet sorra újabb rohamülésre, mert Görögország segítség nélkül nem tudja visszafizetni következő, júliusban esedékes 7,4 milliárd eurós hitelvisszatérítési részletét.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/juncker-az-eurocsoportnak-muszaj-hazudnia-es-felrevezetnie-nyilvanossagot-1740115/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=37a350a4e4-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-37a350a4e4-181179461

 

Megosztás: