Minden tényt nélkülöző kísérlet Trump újbóli megváltozásának magyarázatára

Hölgyeim és Uraim,

Az amerikai sajtó és nyomában a szolgahad sajtója óránként hazudik valamit Trumpról, mindenek előtt Putyinnal való viszonyát illetően.

Hajnaltól éjfélig amerikai és nyugati lapokat olvasva ugyanakkor nem találkoztam egyetlen elemzéssel arról,  hogy miért hajtott végre az amerikai elnök ismét 180 fokos fordulatot.

Az alábbiakban erre igen tömör kísérletet teszek. Az elemzés abszolút mértékben spekuláció, hiszen semmilyen értesülésem nincs arról – még megbízható, független, Trump-párti jobboldali portálokról sem -, hogy erre az újabb fordulatra miért került sor.

Tehát a kísérleti magyarázat, tények hiányában, amihez legalább annyi jogom van, mint az amerikai sajtónak hazugságokon alapuló „magyarázataira” Putyin-ügyben.

Donald Trump a tavalyi kampányában az eddigi amerikai háborús vonaltól teljesen eltérő ígéreteket tett.

Barátságokat, szövetségeket, háborúk végét, a Kremllel együttműködést  az iszlamista terror elleni küzdelemben, és azt ígérve választóinak, hogy a háborúk helyett a rothadó amerikai infrastruktúrára és egyéb célokra költi a pénzt, Amerikában.

Röviddel hivatalba lépése után elkezdte 180 fokos fordulatát. Fokozatosan, de már egy platformra jutott az elmebetegen mindenhol háborút erőltető John McCain szenátorral, az amerikai szenátus hadügyi (nekem hadügy) bizottságának elnökével.

Mindenkit kihajított, aki nem tetszett a neokonoknak és mindent úgy csinált, Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadója gyors menesztésétől Szíria megbombázásáig, hogy a neokonok és a hadiipar profitőrjei a szájuk szélét nyalogatták, miközben a sajtó kezdte dicsérni Trumpot.

És akkor jött a neokonokat és így az egész politikai- valamint médiaelitet megrázó sokk: az FBI igazgatójának, James Comeynak a menesztése, aki pedig éppen azt vizsgálta, hogy Putyinnak mennyire volt benne a keze Trump megválasztásában. Amire persze a válasz: semennyire. Mint ahogyan arra eddig bizonyítékkal senki nem tudott szolgálni.

De ma a mindenhol Moszkva kezét láttatni éppen annyira kötelező, mint lépten-nyomon „antiszemitizmust” röfögni.

A nagy kérdés persze: mi fordította meg Trumpot?

A válasz: valaki közvetlen környezetéből odamehetett hozzá és valami ilyeneket mondhatott neki:

– Donald, mit csinálsz? Nem látod, hogy elbizonytalanítod híveidet? A másik oldal jóvátehetetlenül utál téged. Tőlük egy plusz szavazót nem kapsz. De a saját táborod támogatása omladozik.

Ne csináld már azt, amit teszel, mert mindenki azt fogja mondani, hogy egy szerencsétlen neokon cseléd vagy.

Kit akarsz kirúgni már megint neokon parancsra? Gorkát? Ne hülyéskedj. Légy férfi. Vagy próbálj úgy viselkedni.

Donald elgondolkodott, majd hallhatóan leesett neki a tantusz.

És hirtelen kivágta James Comeyt. Majd jött a többi.

Ami nagyobbat robbantott Washingtonban és a keleti parton, mint a Japánra ledobott két atombomba.

Itt tartunk.

/De mindez, ismétlem, nem tényeken alapuló képzelgés./

Megosztás: