Nyugat: liberális diktatúrák uralma

Az ellenzék nálunk paradicsomi állapotban úszkál

Tökéletesen tisztában vagyok a hazai jobboldali sajtónak azzal a világon meglehetősen egyedülálló szokásával, hogy jobboldali újságírók egymást nem dicsérik, de talán megbocsájtható lesz, ha egyszer kivételt teszek. Lapunk tegnapi számában interjú olvasható Almássy Ferenc Franciaország-szakértővel, a francia és angol nyelvű Visegradpost.com főszerkesztőjével a franciaországi választásokról. A Magyar Hírlap szerkesztősége az interjúnak ezt a címet adta: „Nyugaton a liberális diktatúra felé haladunk”.

E liberális diktatúra franciaországi működéséről mondta Almássy azt, hogy az elnökválasztási kampány idején a médiában folyt az agymosás, miközben olyan módszereket, trükköket vetettek be, mint soha máskor. „Franciaországban a szavazáskor az emberek postán kapják meg borítékban a szavazólapokat, de a szavazóhelyiségekben is lehet ezeket választani. Több ezren kaptak érvénytelenített szavazócédulát.
Például szakadt volt a Le Pen-szavazócédula. Olyan esetek is voltak, amikor a borítékban két Macron-szavazócédula volt. Azaz hiányzott a Marine Le Pen-cédula. Félmillió olyan szavazó is van, aki dupla szavazási lehetőséget kapott a borítékjában” – tette hozzá.

Folytatás:

http://magyarhirlap.hu/cikk/87597/Liberalis_diktaturak

 

Megosztás: