Levél Járai Judithoz, az MTI washingtoni tudósítójához: rettegésed közügy és kártékony

Kedves Judit!

A magyar kormány az eddig oly sok színes forradalmat elősegített és a migránsok Európába hozatalához aktív segítséget nyújtott G. Soros itteni szervezeteit és intézményeit emancipálni igyekszik, azaz őket éppen úgy átláthatóvá kívánja tenni, mint azt például a Soros-féle Transparency International mások esetében folyamatosan követel. Ugyanakkor intézményeinek más, nálunk működő intézményekkel azonos körülményeket szándékozik számukra teremteni.

Ez Soros óriási haragját váltotta ki, és most nem csak Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnöknél tett látogatására gondolok.

Mindez köztudott.  Az is, hogy milyen veszélyt jelent ténykedése a magyar szuverenitás és a demokratikusan kifejezett népakarat ellen.

A közpénzen eltartott MTI-től ilyen esetekben különösen elvárható, hogy tudósítson mindarról, ami nem csak fontos, de segít e Soros által kezdett háború megértéséhez és a várható lépéseihez való  felkészüléshez.

A fősodratú amerikai médiumok tegnap felfedték, hogy milyen fedett pénzügyi kapcsolat áll fenn Jared Kushner, Trump elnök dúsgazdag veje és Soros között (is). (https://www.wsj.com/articles/trump-adviser-jared-kushner-didnt-disclose-startup-stake-1493717405, stb.)

Így netán érthetővé válik, miért támadja Trump elnök intézményein keresztül – amerikai külügyminisztérium, stb. – a magyar kormányt csak azért, mert az minden felsőoktatási intézmény számára egyenlő feltételeket kíván szabni. Így a CEU-nak.

A Kushner által eddig eltitkolt, és a Wall Street Journalban, majd nyomában több amerikai fősodratú médiumban bemutatott, rejtett kapcsolatot a Magyar Idők és az EchoTV tegnap ismertette.

Ugyanezt – nem fősodratú amerikai forrás alapján – a Demokrata hetilap már április 11-én megtette.

Te erről a számunkra is igen fontos kapcsolat feltárásáról hallgattál.

Mitől rettegsz állandóan?  Ami magánügy lenne, de pozíciód miatt rettegésed közügy.

Feladatod, kötelességed és szakmai követelmény, hogy e pillanattól kezdve régi, megrögzött szokásaidat levetve magadról annyira bátor leszel, hogy a fontos, és különösen a számunkra létfontosságú tényekről tájékoztatod kenyéradódon át a magyar közvéleményt.

 

 

Megosztás: