Az olasz miniszterelnök rejtélyes találkozója Sorossal tegnap a Chigi palotában

IL GIORNALE, CONTROPIANO

A közismerten szélsőbaloldali múltú és balliberális jelenű Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök hivatalos székhelyén, a Chigi palotában fogadta George Soros „pénzügyi spekulánst”, jelenti a jobboldali olasz napilap és számos olasz hírportál.„Összefoglalva: nem igazán szép látvány, hogy egy pénzember gyakorlatilag olyan bánásmódban részesül, mint egy államfő. Főként akkor nem, amikor a kérdéses milliárdos olyan figura, akiről – és ez gyakrabban igaz, mint nem – sűrűsödnek a gyanúk és bizonyosságok destabilizációs szenvedélyéről”.

A Contropiano ismerteti, hogy Soros főként Kelet-Európában, majd a Közel-Keleten ártotta bele magát a kormányváltást előidézni akaró hadműveletekbe egy „nyílt társadalom” örve alatt.

A Milano Finanza nevű olasz gazdasági napilap meg akarta érteni, hogy Sorosnak milyen gazdasági és politikai érdekei vannak Olaszországban, de sikertelenül.

A Forza Italia (Hajrá Olaszország!) az egyetlen olasz párt, amelynek politikusai kérdéseket tettek fel Sorosnak a Chigi palotában tett rejtélyes látogatásáról.

Az Il Giornale lapnak Elvira Savino, a Forza Italia képviselője elmondta, meg fogja kérdezni Gentiloni miniszterelnök Soros fogadásának indokairól, és hogy miért nem tájékoztatták erről a törvényhozást, különös tekintettel a líra elleni 1992. évi spekulációs támadás után hozott szabályra.

 

http://demokrata.hu/hir/kulfold/az-olasz-miniszterelnok-fogadta-sorost

 

Megosztás: