Paul Craig Roberts: „Washington atomtámadást tervez Oroszország és Kína ellen”

PAUL CRAIG ROBERTS

Paul Craig Roberts professzor, Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, a Wall Street Journal egykori szerkesztője cikkét azzal kezdi, hogy nem mindenki szeret hallani egy atomháború veszélyéről.

Sokan ezt a veszélyt azzal hessegetik el, hogy az atomháború lehetetlen, mivel az teljesen értelmetlen. „Sajnos az emberiség hosszú ideje tesz olyan dolgokat, amelyeknek nincs értelme”.

Mint írja, korábbi cikkeiben már többször rámutatott arra, hogy Oroszország és Putyin elnök állandó washingtoni démonizálása felkészíti a nyugati népeket egy Oroszország, illetve Kína elleni atomtámadásra.

Nehezen képzelhető el az emberiségnek nagyobb veszély, mint Washingtonnak e két hatalom elleni „megelőző” atomcsapása. Ennél nincs felelőtlenebb és vakmerőbb cselekedet. Márpedig ez pontosan az, amit Washington előkészít. Az amerikai kormány globális hegemóniájának biztosítása érdekében olyan antiballisztikus rakétarendszert telepít, amelyről azt hiszi, az meggátol egy orosz ellencsapást.

„Igen, az eszement amerikai/izraeli neokonzervatívok elszántak arra, hogy hegemóniájukat az egész világ fölött gyakorolják”.

Az amerikai és nyugati lakosság nem érti, mi történik vele. Nincs háborúellenes mozgalom.

Az amerikai nép többsége láthatóan magáévá tette azt a propagandát,  hogy Oroszország jelenti az Egyesült Államokra nézve a legfőbb veszélyt.

„Komoly esélye van, hogy a földi élet a vége felé közeledik.”

Majd:

„A neokonzervatívok azon állítása, hogy Amerika kivételes, azonos azzal az állítással, amit a németek mondtak Hitlerről. Ha Amerika kivételes, akkor mindenki más mellőzhető és ’a kőkorszakba bombázható’, mint azt egy amerikai kormánytisztviselő mondta… Az USA kivételességét Oroszország vagy Kína nem fogadja el. Ezért a Nyugat fölött Washingtonban uralkodó őrült, elmebeteg szörnyetegek a földi életet végéhez viszik.”

Záró rész:

„És nincsenek tiltakozások. A hülye britek, a hülye németek, a hülye franciák, olaszok, kanadaiak, ausztrálok, belgák, görögök, portugálok, spanyolok, japánok azon őrültség mögött sorakoznak fel, mint ami Washington. És így tesz láthatóan az amerikai nép, amely mindenfajta képzeletet felülmúlóan hülye”.

 

Megosztás: