Osztrák lap: „Az Orbán-rezsimnek Horthy Magyarország a példaképe”

/A szerző nem Rákosi, csak hasonlít rá./

DER STANDARD

Karl Pfeiffer, a magyarországi születésű cikkíró írása a fenti címet kapta abban a Der Standardban, amelynek tulajdonosa rendszeres vendége a Bilderberg-konferenciáknak.

Írását így foglalja össze a lap: „A Soros elleni kampány a múlt napjainak antiszemita propagandájára hasonlít. A civil szervezetekre vonatkozó törvény elhallgattatja az utolsó ellenzéki hangokat egy EU-tagországban”.

A cikk azzal kezdődik, hogy a szerző miként menekült 1943-ban „Palesztinába” (mely név említése azért érdekes, mert egyes izraeli hangok szerint az soha nem létezett), 49 másik zsidó gyerekkel együtt. És Pfeiffer így elkerülte a deportálást és Auschwitz-cet.

Miután megágyazott mondanivalójának, Pfeiffer rátér „a magyar származású Sorosra”, akit démonizálnak. Az ellene „bevetett retorika gyermekkorom antiszemita propagandájára emlékeztet, miszerint a zsidók tehetők felelőssé Magyarország minden problémájáért, a szegénységtől és hiányos oktatástól a földnélküli parasztokig”.

Az „Implicit antiszemitizmus” alcímet kapott részben írja Pfeiffer, hogy Orbán Viktornak az „etnikai homogenitásról” elmondott gondolata eszébe juttatja  Horthy-korszak 1941-ik évét, amikor törvényt hoztak, amely megtiltotta a zsidók és nem zsidók közötti nemi aktust az etnikai tisztaság nevében. „Horthy alatt az antiszemitizmus nemzeti politika volt. Ma nem ez a helyzet, de a zsidógyűlölet tovább grasszál és az összeesküvés-elméletek egyértelműen a magyarországi zsidók ellen irányulnak”.

Majd jön a szinte teljes mértékben a Fidesz kezében lévő média. Hogy ebbe beletartozik-e az RTL Klub, az ATV és a Hírtévé, és más, hasonló kereskedelmi csatornák, ahol például Baló-arcok bukkannak fel, szemben az alapcsomagba sok helyen bele nem férő EchoTV-vel, arról Pfeiffer nem horthyzál.

És ebben a tónusban cseng le Pfeiffer megszokott agybomlásának mai terméke.

Megosztás: