Levél Michael Ignatieffnek, a CEU (Soros-egyetem) rektor-elnökének – és protekciókérés

Michael Ignatieff
CEU
Rektor-elnök
Budapest

 

Tisztelt Rektor-Elnök Úr!

Ön felháborodott választ írt a brit Guardian április 23-i számában azután, hogy Fischer Tibor magyar-brit író ott két nappal korábbi cikkében „undorítónak” nevezete a nyugati sajtóban Magyarországról, annak miniszterelnökéről és a kormányzat állítólagos  antiszemitizmusáról naponta megjelenő vádakat. /Talán elnézi nekem, hogy Fischer Tibort írtam, amikor a Soros Györgyöző MTI és közszolgálat következetesen Tibor Fischert írt, esetében neve mellé nem téve Soros e szolgalelkeinek kötelező, „a magyar származású” epitheton ornanst./

Ön most Brüsszelt járja azzal, hogy végveszélyben egyeteme. Előtte támogatására azonnal összesereglett az amerikai kormány, más nyugati kormányok, Nobel-díjasok, egyetemi tanárok hada, és most ezt teszi majd az Európai Unió, holott annak semmi köze ahhoz, hogy milyen oktatási törvényeket hoznak egy tagországban.

Ilyenkor persze az EU, és a véleményterrort alkalmazó nyugati társadalmak azonnal a „demokrácia”, az unió és egyéb „alapértékekre” hivatkoznak.

Cikkének legsúlyosabb kifogása, hogy Fischer Tibornak nincs joga tényeket meghamisítania.

És Önnek?

Egyeteme 17 pontban nyugtatja az ott tanulni szándékozókat (https://www.ceu.edu/admissions/legislation-faq) azzal, hogy a magyar kormány mindenfajta mesterkedése ellenére a CEU-t az égadta világon semmi veszély nem fenyegeti, azaz mind az ott megszerzendő diplomái, mind pedig helyben maradása tekintetében.

Ugyanakkor a világsajtó ennek éppen az ellenkezőjét harsogja, miközben Ön nem utasítja őket vissza, hogy nincs joguk tényt hamisítani.

A RTBF, a belga közszolgálati adó tegnap este 19:02-kor igen részletesen foglalkozott az Ön uniós látogatásával és az Ön „határozott” harcával Orbán Viktor ellen. (https://www.rtbf.be/info/monde/detail_michael-ignatieff-un-recteur-determine-face-viktor-orban?id=9589000)

A tudósítás egyik kulcsmondata: „A Michael Ignatieff által irányított egyetem bezárásának fenyegetettsége valós”.

Úgy érzem, Ön nem fogja helyreigazítani a belga közszolgálatot, hogy nincs joga tényeket hamisítani, ami érthetetlen egy olyan, minden szempontból karakán, tisztességes szándékú, liberális múltú politikustól és egyetemi embertől, mint Ön.

Most pedig egy kérés.

Miután Önök közismerten diszkrimináció ellenesek, ugye elfogadják korom ellenére jelentkezésemet egy újabb doktori megszerzésére? Igaz, hogy az is politológiából lenne, de talán protekciójával sikerül áthidalni ezt az apró akadályt.

Disszertációm témája ez lenne: „Miért nem szabad a nyugati sajtóban a múlt század elején véget ért, 10 millió áldozattal járt belga kongói népirtást még említeni sem?”

 

 

Megosztás: