Marine és Frauke: az EU rajtuk mutatja meg legjobban totalitariánus hajlamai és autoriter gyakorlata arcát

Két nőben testesül meg az, ami a Clinton–Obama–Juncker-féle világot most leginkább fenyegeti. Mindketten a legpedánsabban tartják be a demokratikus rendszer szabályait. Ami élesen megkülönbözteti őket ellenfeleiktől és elnyomóiktól, akik meg akarják hekkelni választási sikerüket.

Kezdjük Marine Le Pennel, aki a felmérések szerint akár meg is nyerheti az április 23-i francia elnökválasztást. Miközben a közelmúltban szaporodtak azon jelentések, amelyek arról számoltak be, már a pénzintézetek is idegesek, hogy a Nemzeti Front elnöke az előrejelzések és felmérések ellenére még a második fordulót is megnyerheti, azaz olyan elnöke lehet Franciaországnak, aki gyakorlatilag akár az EU végét is jelentheti.

Közös vád mind Marine Le Pen, mind a szintén radikális jobboldali­nak és francia politikustársához hasonlóan ennél jóval csúnyább jelzőkkel is ellátott Alternatíva Németországért (AfD) párt elnöke, Frauke Petry ellen, hogy nacionalista, populista és egyéb vonásaik mellett országuk demokratikus voltát, de a II. világháború óta kialakult liberális világrendet is veszélyeztetik.

Folytatás:

http://magyarhirlap.hu/cikk/85479/Marine_es_Frauke

 

Megosztás: