Kérdés Lázár Jánoshoz: Meddig diszkriminálják pozitívan a Soros-támogatású szervezeteket?

Tisztelt Miniszter Úr!

Számos külföldi előzményből kiindulva a demokratikusan megválasztott magyar kormány fennmaradását könnyen fenyegetheti a Soros-egyetem és az általa támogatott „civilszervezetek” ügyében indított nemzetközi kampány.

Azt megszokhattuk, hogy a kormány intézményei minden téren napi gyakorlatuk legádázabb ellenfeleinek – embereknek, jogi személyeknek – hatalmas összegű támogatást nyújt, és pozitív megkülönböztetésben részesíteni őket a többihez képest, illetve elnéz nekik akár olyan súlyos törvényszegést is, amelyekért másokat súlyosan megbüntetnek.  /Ha kételkedik, kérem, jelezze, hány konkrét példa felsorolását kívánja./

A Soros-támogatású TASZ (Társaság a Szabadságjogokért), bárki által hozzáférhető egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági mellékletének legfrissebb dokumentumán a benyújtási dátuma és időpontja 2017. április 4, 15:42:06.

A tárgyév 2015.

A benyújtási határidő 2016. május 31-e lett volna.

Ha bármely magyarországi bejegyzésű cég két hónapot is csúszik a beadással, felfüggesztik az adószámát.

Mi az oka annak, hogy a NAV kivételezett a TASZ-szal?

Az ötödik oldalon 234 852 000 forint költségvetési támogatást írtak be.

Kérem, tájékoztassa a nyilvánosságnak arról, hogy a TASZ-nak valóban ennyi támogatást adtak-e, vagy ez kivételesen hibás közlés, amit a NAV nem vett észre?

 

Megosztás: