Aki ezt nem olvassa el, büntetésből két napig ne jöjjön vissza ide

BERLIN JOURNAL

A 78 esztendős flamand Daniel Maes atya 2010 óta él Szíriában, ahol a háborút saját szemével látta. Az arról szóló nyugati beszámolókat „korunk legnagyobb médiahazugságának” nevezi. Sajnálatára „úl sok nyugati újságíró „kollaboráns és gyáva”.

Lakhelye a hatodik évszázadban épült Mar-Jakub bizánci katolikus kolostor, Kara városában, 90  kilométerre északra Damaszkusztól.

Daniel atya interjút adott a flamand Algemeen Dagbladnak /a 90 km ott van, a német újságíró véletlenül százat írt/.

Páter Daniel kijelentései:

Teljességgel hamis az a beállítás, hogy népfelkelés tört ki Asszad elnök ellen. 2010 óta élek Karában és saját szememmel láttam, amint a kormányellenes külföldi lázítók tiltakozásokat szerveztek és fiatalokat toboroztak…

A háború előtt ez egy harmonikus ország, szekuláris állam volt, ahol a különféle vallások békében éltek egymás mellett. Szinte ismeretlen volt a szegénység. Az oktatás ingyenes volt, az egészségügyi ellátás pedig jó volt. Az igaz, hogy a politikai véleményeket nem lehetett szabadon hangoztatni, de ez a legtöbb embert nem érdekelte.

Daniel atya és kolostora ingyen konyhát nyitott Aleppóban, ahol hetente ötször 25 ezer tál ételt osztanak ki.

Kész csoda, hogy még élünk. Az Asszad-kormány hadseregének és Vlagyimir Putyinnak köszönhetjük, amiért beavatkoztak, amikor a lázadók át akarták venni a hatalmat..

Amikor több ezer terrorista jött Karába, életünket féltettük. Az öbölbeli országokból, Szaúd-Arábiából, Európából, Törökországból, Líbiából jöttek. És sok csecsen volt közöttük…

Külföldi megszállóhatalmat alkottak, és szoros kapcsolatokat építettek ki az al-Kaidával és más terroristákkal. A Nyugat és szövetségesei állig fel fegyverezték őket…

A lázadók fosztogattak és gyilkoltak. Azt hiszik, hogy a szír nép buta? Azt hiszik, hogy ezeket az embereket kényszerítik Asszad és Putyin éltetésére?

Daniel atya Hillary Clinton éles kritikusa volt, mivel amerikai külügyminiszterként szándékosan tüzelte a szíriai konfliktust. Trump elnökkel viszont elégedett.

Elmondta, a legnagyobb probléma, amikor az amerikaiak megkísérlik, hogy egypólusú világot hozzanak létre. Trump érti, hogy a radikális iszlám nagyobb fenyegetés Oroszországnál.

 

Megosztás: