Párizsban egyetemisták üvöltötték le Izrael volt budapesti nagykövetét

ELECTRONIC INTIFADA

A párizsi elit egyetemen, a Sciences Po-n (Politikai Tanulmányok Intézete) a diákok Aliza Bin Noun párizsi izraeli nagykövetet nem engedték megkezdeni előadását, mert azt kiabálták ütemesen: „Szabadságot Palesztinának!”.

Ezután a diákok öt percen át sorolták az apartheid állam, az állítólagos demokrácia szörnyű bűneit, amelyeket a palesztinok ellen követ el fél évszázada. (Videó mellékelve.)

Ezt követően az egyetem vezetését ítélték el, amiért egy szélsőséges gyarmatosító kormány képviselőjét meghívta előadást tartani.

/A félelemtől reszketve írt személyes megjegyzés – de hát ez személyes blogocska: nagyon pironkodtam a Sciences Po-ra, hiszen e szörnyű helyen szereztem doktorátusomat és arra gondoltam, mennyivel bátrabbak a Pázmányon, ahol a holokauszt kötelező tantárgy. Egyedül a világon. Még jó, hogy a Pázmányon csak előadtam. Minek utána néhány levélkét írtam a Demokratában Fröhlich Ida akkori dékánkának. Amiért picit neheztelkedett./

Most pedig idézzük fel a Jobbikka 2010. május 14-én kiadott nyilatkozatát Aliza Bin Noun ügyében:

Pártunk örömmel vette tudomásul, hogy Aliza Bin-Noun, Izrael állam budapesti nagykövete „aggodalmát” fejezte ki az MTI-nek a Jobbik erősödő politikai jelenléte miatt.

Örömünk annak szól, hogy a zsidó állam küldöttéből nem veszett ki az „aggodalom” érzése.

A Jobbik a nagykövet asszony ezen érzésére hivatkozva kéri, tolmácsolja kormányának pártunk súlyos aggodalmát, amiért Izrael az ENSZ számos határozata ellenére megszállva tart palesztin területeket; a palesztin népet kollektív büntetésnek veti alá; százával öl meg asszonyokat és gyermekeket, lő mentőautókra, gyilkol meg betegeket, mint tette ezt legutóbb Gázában, vagy több alkalommal Libanonban, ahol búcsúzóul még másfél millió pillangóaknát is ledobott.

A Jobbik a Nemzetközi Vöröskereszt azon véleményét is osztja, amely szerint „az egész Gázai övezetet gazdaságilag megfojtják” és még az életmentő gyógyszerek bevitelét is korlátozzák.

Pártunkat aggasztja, hogy az izraeli kormány dacolva az egész civilizált világgal tovább folytatja gyarmati politikáját illegális telepei terjeszkedésével, valamint a Nemzetközi Bíróság által a palesztin területekre épített, családokat, rokonokat elvágó fal építésével, valamint halogató taktikával akarja meghiúsítani a szabad és független palesztin állam létrejöttét, még fő szponzorával, az Egyesült Államokkal is szembeszállva.

A Jobbik meggyőződését fejezi ki, hogy Magyarország az egyetlen politikai erő, amelyik ki meri mondani a kézenfekvőt: azt, amit az Egyesült Nemzetek Szervezetének hatalmas többsége mélyen elítél és azt, hogy Izrael felelős a világot megosztó és akár világháborúba is torkoló civilizációs szembenállásáért.

 

 

Megosztás: