Orosz EU nagykövet: Nincs nyoma az orosz hibrid háborúnak? Persze, mert nincs ilyen

RUSSIAN MISSION TO THE EU

Vlagyimir Csizsov, Oroszország uniós nagykövete a brüsszeli „Ad Hoc Tanács” március 28-i ülésén elhangzott teljes beszédét közli a nagykövetség angol nyelvű portálja.

Ebben a nagykövet elmondja, hogy az EU továbbra is mesterséges kapcsolatot állít fel az EU-orosz viszony és az ukrajnai konfliktus rendezése érdekében megkötött minszki megállapodás között, noha ezen egyezménynek Oroszország nem is aláírója.

Kijevnek pedig szándékában sem áll az abban foglaltakat megvalósítani.

Oroszországot, mondta, folyamatosan azzal vádolják, hogy a Nyugat ellen „hibrid háborút” folytat. A fősodratú média által is feltüzelt narratíva szerint Oroszország állt a Brexit, a holland referendum (az EU-Ukrán társulási szerződésről), az amerikai választások, a 2015-ös migrációs hullám, sőt még a németországi nők elleni támadások mögött is. Ez azt jelentené, hogy Oroszország mindenható és gonosz céljai vannak.

„De szeretném világossá tenni: annak oka, hogy az állítólagos orosz háború miért láthatatlan, igen egyszerű: nem létezik. Oroszországnak nincs érdeke abban, hogy az Európai Unióban instabilitást keltsen, hiszen az EU messze a legnagyobb kereskedelmi partnerünk”.

 

Megosztás: