„Putyin belelépett a francia választásokba”

DEUTSCHE WIRTSCHAFTSNACHRICHTEN

EUOBSERVER

Aki tényszerűen el akarja olvasni, mi történt Marine Le Pen és Putyin tegnapi moszkvai találkozóján, olvassa el a független német portál tárgyilagos, rövid összefoglalóját, amely – ellentétben a nyugati sajtóval – hisztériamentes.

Putyin kijelentette, semmiképpen nem akarja befolyásolni a francia elnökválasztást, illetve az ottani politikai eseményeket, de fenntartja magának a jogot, hogy „az ország minden politikai erejével kommunikáljon, mint ahogyan azt partnereink teszik, akár az USA-ban, akár Európában”.

Most pedig térjünk rá a mesterséges hisztériakeltés jellemző cikkére, amely a „Putyin belelépett a francia választásokba” címmel jelent meg a brüsszeli szakportálon.

Összefoglalójában ezt írja: „Vlagyimir Putyin orosz elnök a francia Marine Le Pent úgy kezelte, mintha már Franciaország következő elnöke lenne, egy hónappal azelőtt, hogy a francia nép szavaz.”

A cikk azzal a felütéssel indul, hogy „az orosz vezető a francia EU-ellenes és szélsőjobboldali politikussal találkozott a Kremlben”.

Az írás megjegyzi, hogy az orosz állami hírcsatorna, a Life.ru Putyin állításával szemben azt mondta, hogy Moszkva Le Pent segíti a választások megnyerésében.

/Ha Oroszországban sajtódiktatúra is van, miként lehet ellentmondania a közszolgálati adónak akkor, amikor Németországban vagy Franciaországban ez elképzelhetetlen lenne?/   

A Russia Today francia portálja arról jelentett tegnap, hogy Oroszország segíteni tudja Le Pent abban, hogy a francia népet megvédje a terroristáktól és migránsoktól.

 

 

 

Megosztás: